Zencefilli Havuçlu Toplar


Zencefilli Havuçlu Toplar

Yarım çay bardağı iri dövülmüş yer fıstığı
6 Küçük havuç (150gr.)
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Tatlı kaşığı kakao
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı dolusu toz zencefil
Bir miktar su (gerekirse)

Yapılışı: Havuçları kazıyın, yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş havuçları şekerle birlikte, havuçlar sularını salıp çekene dek pişirin. Pişen havucu ocaktan alın. Bisküvileri kırın (bisküvileri küçük parçalar halinde büyük bir çoğunluğunu toza yakın kırdım). Tüm malzemeyi pişmiş havuca ilave edip, iyice yoğurun. Küçük toplar yaptıktan sonra ikram edin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Nazar boncuklu toplarınızın sunumu güzel olmuş. Ben de fındık koyarak tarifinizi deneyeceğim.Teşekkürler...