Etli Börek



Etli Börek

Kemiksiz koyun etini minik minik doğrayın. Ete az sıvı yağ ilave edin. Etler suyunu salıp, saldıkları suyu çekene kadar kavurun. Ete küçük küp doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri, küçük küp doğranmış pırasaları, biraz daha sıvı yağ, tuz ilave edip kavurun. Doğranmış maydanozu da ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan alın (bol sebzeli az etli bir iç hazırladım). Etli harcı soğutun. Fırından alınan hazır ekmek hamurundan bezeler hazırlayın ve merdaneyle açın. Üzerlerine etli içten koyup, poğaça şeklinde kapatın. Tavaya sıvı yağ koyup (fazla yağ kullanmadım her seferinde az yağ ilave edip börekleri kızarttım), yağı kızdırın. Hazırlanan börekleri arkalı önlü kızarttın. Etli börekleri sıcak olarak servis yapın.  


Yorumlar

pınar dedi ki…
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ elllerıne sağlık canım...puf puf yanında cayla.. sevgılerımı bırakıyorum...
resim defterimm dedi ki…
çok severim :) ellerine sağlık :)
mutfagabuyrun dedi ki…
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.SEVGİLER.
Sema'dan Lezzetler dedi ki…
Elinize sağlık nefis olmuş sevgiler
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Of offf :) Çok severim :) Bunu görünce çiğ börek de istedi canım :) Ellerine sağlık arminam.