Reyhan Otlu Çorba



Reyhan Otlu Çorba

Yarım çay bardağı pilavlık bulgur
1 Kahve fincanından 1 parmak eksik kırmızı mercimek
1 Kahve fincanı pirinç
1 Su bardağı haşlanmış beyaz mısır
1,5 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı tereyağı
1Tablet et suyu
1 Orta boy soğan
1 Küçük kırmızı biber
1 Yeşil biber, maydanoz
2 Diş sarımsak
Tuzot, reyhan otu

Yapılışı: Bulguru, mercimeği, pirinci bir kaba alıp yıkayın ve bir kenarda bekletin. Soğanı incecik doğradıktan sonra margarin ve sıvı yağla birlikte kavurun. Bulgur mercimek pirinç karışımını, küçük küçük doğranmış sarımsakları, küçük küpler halinde kesilmiş biberleri, doğranmış maydanozu tencereye ilave edip karıştırın. Yeteri kadar su ilave edin ve çorbayı pişmeye bırakın. Çorba yarı yarıya pişince mısırı, sütü, tereyağını, tuz otu, et suyu tabletini, reyhan otunu ekleyin ve çorbayı pişirin.

Yorumlar

sarkaç dedi ki…
mımmmmmm, bu çorba nefisss, ellerinize sağlık
Rosita Vargas dedi ki…
Muy original su sopa una verdadera delicia al paladar ,abrazos.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Hiç yapmadım ama çok beğendim. Çok besleyici. Kızım için kesin yapacağım. Teşekkürler.