Düğün Çorbası


Düğün Çorbası

300gr. Gerdan eti
Çeyrek su bardağı süt
1 Yumurta sarısı
2 Yemek kaşığı un
1 Küçük soğan
1 Küçük havuç
Kırmızı toz biber, tuz
Margarin veya tereyağı

Yapılışı: Soğanı ve havucu temizleyip yıkayın. İri iri doğradıktan sonra tencereye alın. Eti yeterince suyu ilave edip, et iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen eti süzüp soğuttuktan sonra küçük küçük doğrayın. Tencereye unu koyup, et suyunu ekleyin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Tuzu katıp 1 taşım kaynatın. Eti ilave ettikten sonra 1 taşım daha kaynatın. Yumurta sarısıyla sütü iyice çırpın. Yumurtalı karışıma çorbadan birkaç kepçe koyarak ılıştırın ve çorbaya katıp karıştırın. Çorbayı 1 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağı veya margarinde kırmızı toz biberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Armina Hanım, düğün çorbanızı tavuk göğüs eti ile deneyeceğim inşallah güzel olur...