Elmalı Kayısılı Kek ve Kolay Supangle


Elmalı Kayısılı Kek

2 Yumurta
1 Su bardağından 2 parmak eksik şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
3 Adet küçük boy elma
5 Adet gün kurusu kayısı
2 Yemek kaşığı dolmalık üzüm
Yapılışı: Şekerle yumurtaları birlikte iyice çırpın. Yağı, sütü ilave edin karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip karıştırın. Sıcak suda bekletildikten sonra fazla suları sıkılmış üzümleri ve kuru kayısıları (kayısılar küçük küçük doğranacak) biraz unla karıştırın.  Sonra da kek hamuruna katıp karıştırın. Yağlanmış tepsiye kek hamurunu döküp, fırında pişirin.

Kolay Supangle


Artan elmalı kayısılı keki küçük küpler halinde doğradım ve kâselere koydum. Bademli çikolatalı pudingi üzerindeki tarife göre pişirdim. Pudingi kaselere keklerin üzerlerine döktüm. 

Yorumlar