2 Aralık 2012 Pazar

Antep Fıstıklı Kurabiye


100gr. Yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 Yumurta
1 Çay kaşığı karbonat
1 Vanilya
Aldığı kadar un
Antep fıstığı
Kayısı reçeli
Yapılışı: Margarini, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın. Unu, karbonatı, vanilyayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Yuvarlak şekiller verip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine Antep fıstığı batırdıktan sonra kurabiyeleri fırında pişirin. Kayısı reçelini ısıtıp, reçelin suyunu kurabiyelerin üzerlerine fırçayla sürün. Antep fıstıklı kurabiyelerin üzerlerini küçük doğranmış kayısı reçeli taneleriyle süsleyin.

1 yorum: