Makarnalı Börek




3 Yufka
3 Yumurta
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı su
250gr. Fiyonk makarna
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1,5-2 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı: Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuttun. Sıvı yağla suyu bir kaba alıp çırpın. Yumurtaları çırpıp makarnayla birlikte karıştırın. 1 Yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde, buruşturarak yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine sıvı yağ su karışımından sürün. Üstüne makarnanın yarısını döküp yayın. İkinci yufkayı aynı şekilde koyup, yağ-su karışımından sürdükten sonra kalan makarnayı da döküp yayın. Doğranmış maydanozla peyniri karıştırıp, makarnanın üzerine serpin. Son yufkayı üzerine koyup, dışarıya sarkan yufkaları da üzerine kapatın. Üstüne kalan yağ-su karışımını sürdükten sonra makarnalı böreği fırında pişirin.

Yorumlar