10 Eylül 2012 Pazartesi

Haşhaş Ezmeli Kurabiye


Hamuru için:
1 Yumurta
100gr. Yumuşak margarin
2 Yemek kaşığı şeker
1 Vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
2 Yemek kaşığı dolusu haşhaş ezmesi
2 Yemek kaşığı şeker
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Haşhaş ezmesini, 2 yemek kaşığı şekeri ve biraz sıvı yağı karıştırıp bir kenarda bekletin. Tüm hamur malzemelerini ayrı bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru ikiye kesin. Hamurun birini merdaneyle açıp, üzerine haşhaş ezmeli için yarısını sürün. Rulo biçiminde sarıp dilimleyin. Kurabiyeleri kesik yerleri üstte gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin. 

0 yorum:

Yorum Gönder