Sütlü Tatlılar 3


Muhallebi


Jöleli Muhallebi


Kirazlı Puding


Ekşi Elma Tatlısı



3 Renkli Puding

Sütlü Tatlılar 3


Muhallebi

4 Su bardağı süt

1 Su bardağı şeker

1 Kahve fincanı pirinç unu

Yarım kahve fincanı mısır nişastası

Yapılışı: Tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın. Üzeri göz göz olana dek pişirin. Muhallebiyi kâselere koyup, önce oda ısısında sonrada buzdolabında soğutun. Üzerini marmelat (erik marmeladı kullandım), fıstık ve portakal kabuğu şekerlemesiyle süsleyebilirsiniz.

Jöleli Muhallebi

2,5 Su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

Yarım su bardağı un

1 Yumurta

1 Yemek margarin

1 Vanilya

1 Paket kivi ve elma aromalı jöle

Yapılışı: Tüm muhallebi malzemelerini tencereye alıp, karıştırın ve pişirin. Pişen muhallebiyi kâselere koyup soğutun. Jöleyi 2 su bardağı suyla karıştırıp kaynatın. Hazırlanan jöleyi muhallebilerin üzerine dökün. Jöleli muhallebiyi buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Kirazlı Puding

1 Paket vanilyalı puding

1 Su bardağı küçük doğranmış kiraz

3 Yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

1 Yemek kaşığı margarin ve süt

Yapılışı: Pudingi, sütü (süt pudingin paketinde yazan miktara göre konacak), hindistan cevizini ve margarini karıştırıp pişirin. Pudingi ocaktan alıp, içine doğranmış kirazı katıp karıştırın. Kirazlı pudingi kâselere koyup, soğuttuktan sonra ikram edin.

Ekşi Elma Tatlısı

1 Büyük ekşi elma

Birkaç kaşık pişmiş vanilyalı puding

2 Yemek kaşığı şeker

Tarçın

Yapılışı: Elmayı soyup, temizleyin, yıkayın. Küçük küçük doğradıktan sonra teflon tavaya alın. 2 Yemek kaşığı şeker ilave edip, yumuşayana kadar pişirin. Tarçın katıp, biraz daha çevirdikten sonra ocaktan alın. Üzerine vanilyalı puding döküp (puding sıcakken), soğuttuktan sonra servis yapın.

3 Renkli Puding

1 Paket kakaolu puding

1 Paket vanilyalı puding

Süt

Üzeri için:

1 Paket tart jölesi

2,5 Çay bardağı su

2 Silme yemek kaşığı şeker

Kırmızı gıda boyası

Yapılışı: Kakaolu pudingi üzerinde yazan tarife göre sütle pişirin. Hazırlanan pudingi kâselere koyun. Vanilyalı pudingi de üzerindeki tarife göre pişirip, kâselere iyice soğuyan pudinglerin üzerlerine dökün. Üzerinin malzemelerini de tencereye alıp pişirdikten sonra Soğuyan pudinglerin üzerlerine dökün. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Unknown dedi ki…
cok hos olmus...
hmm..

ellerine saglik...
NzlGl dedi ki…
Sütlü tatlılar tam bana göre:)
hepsi birbirenden lezzetli görünüyor Arminacığım ellerine sağlık olsun canım
Sevgilerimle
durutarifler dedi ki…
Elmalıyı deneyeceğim mutlaka.
Hepsi nefis görünüyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler
Unknown dedi ki…
nefis görünüyor hepsi de hele şu sıcaklarda olsa da yesem cinsinden. eline sağlık sevgiler
mutfagabuyrun dedi ki…
bir tanesini alsam harika olurdu canım.hepsinefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık canım...nefis görünüyor..sevgiler
sarımutfak-hande dedi ki…
hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık canım
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Allah'ım nasıl görüntüler böyle bunlar. Hımmmm :) Ellerine sağlık.
Unknown dedi ki…
Şu günlerde yapılası,yenilesi en nefis tatlar bunlar.
Ellerine sağlık canım..
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Ekşi elma tatlını yaptım. Çok beğenerek yedik canım. Teşekkürler :)
pasta köşesi dedi ki…
canım naptın sen öyle hepsi süper bunların sütlü sütlü hemde :)
ellerine sağlık...
Adsız dedi ki…
Bende sütlü tatlılara bayılırım. Özellikle en favori tatlım sütlaçtır. Hele Tatbak'ın sütlaçları varya parmaklarımla beraber yiyorum.