Naneli Börek



Haşlanıp ezilmiş patatesi, incecik doğranmış soğanı (çiğden), ince doğranmış maydanozu, sıvı yağı, salçayı, bol kuru naneyi, tuzu karıştırın. Başka bir kapta da sütü, sıvı yağı, yumurtaları, yumurta akını çırpın. 1 Yufkanın üzerine sütlü sostan sürüp, bir kenarına naneli içten koyun. Rulo şeklinde sarıp, iki ucunu da içe doğru kıvırın. Diğer börekleri de aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış tepsiye alıp, üzerlerine kalan sosu dökün. Üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra derin dondurucuya kaldırın. 1 Gece derin dondurucuda beklettikten sonra fırında pişirin.

Yorumlar

LeylaK dedi ki…
Enteresan ama çok güzel :)