Reyhanlı Çorba-Izgara Köfte-Pirinç Salatası-Karışık Sebze Mücveri-Kaşarlı Makarna-Pepeçura


Reyhanlı Çorba


Izgara Köfte


Pirinç Salatası


Karışık Sebze Mücveri


Kaşarlı Makarna



Pepeçura

Reyhanlı Çorba

1 Su bardağı haşlanmış pirinç

1 Su bardağı yoğurt

1 Yumurta

2 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yemek kaşığı margarin

Kuru reyhan otu, tuz, karabiber

Yapılışı: Yumurtayı, yoğurdu, unu karıştırın. Haşlanmış pirinci ve yeterince suyu ilave edin. Margarini, baharatları da koyup çorbayı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip, sıcak servis yapın.

Not: İsterseniz çorbayı pişirirken pirincin haşlama suyundan koyabilirsiniz. Ben yarı yarıya su yarı yarıya pirincin haşlama suyundan koydum.

Un çorbasının tarifi burada.


Izgara Köfte

500gr. Kıyma

1 Kahve fincanı sıvı yağ

2 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi

1 Soğan rendesi

Kırmızı toz biber, karabiber, tuz

Maydanoz

Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurun. Köfte şekilleri verip ızgarada pişirin.

İçli köfte tarifi burada.


Pirinç Salatası

1,5 Su bardağı haşlanmış pirinç

1 Küçük boy göbek salata

2 Kırmızı biber

1 Soğan

Maydanoz

Sosu için:

1 Çay bardağı sıvı yağ

Yarım limonun suyu

Tuz, karabiber

Yapılışı: İnce kesilmiş göbek salatayı, közlenip şerit kesilmiş kırmızı biberi, piyazlık kesilmiş soğanı, ince kesilmiş maydanozu ve haşlanmış pirinci salata kâsesine alın. Sos malzemelerini başka bir kâsede çırpın. Sosu salatanın üzerine döküp karıştırın ve servis yapın.

Pancarlı salata, yoğurt soslu patates salatası, soğan salatası ve cevizli salatanın tarifleri burada.


Karışık Sebze Mücveri

1 Büyük havuç

1 Kabak

1 Patates

1 Soğan

1 Kırmızı biber

1 Sivri biber (acısız olanlardan)

Maydanoz

1 Su bardağı beyaz peynir rendesi

1 Su bardağı haşlanmış pirinç

1 Su bardağı un

1 Kabartma tozu

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Havucu, kabağı, patatesi, soğanı rendeleyin. Kırmızı biberi küçük küp kesin. Sivri biberi incecik kesin. Maydanozu ince kesin. Doğranmış sebzeleri ve diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Mücverden birer yemek kaşığı alın ve kızgın yağa atıp kızartın.

Fırında sebze yemeği, fırında peynirli patates, ıspanak boranisi ve kabak köftesinin tarifi burada.


Kaşarlı Makarna

1 paket (250gr.) Nuh’un Ankara makarnanın Nuh’un gemisi makarnası (sebzeli) veya Yarım paket penne makarna

1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi

1 Su bardağı süt

1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin

1 Yemek kaşığı salça

Yapılışı: Tereyağını eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Sütü, kaşar peynirini, karabiberi ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Haşlanmış makarnayı ve tuzu koyup makarna sosu çekene kadar pişirin.

Domates soslu makarna burada.


Pepeçura

1kg. Siyah üzüm

1,5 Su bardağı şeker

Yarım çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı mısır unu

6 Su bardağı su

Yapılışı: Saplarından ayırıp yıkadığınız üzümleri ve 6 su bardağı suyu tencereye alın. Üzümler pişene dek ocakta tutup tel süzgeçten geçirin. 5 Su bardağı kadar üzüm suyu elde edin. 4 Su bardağı üzüm suyunu tencereye alıp kalan 1 su bardağı üzüm suyuyla unu ve mısır ununu karıştırın. Bu karışımı da tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirin. Pepeçurayı kâselere boşaltıp soğuyunca servis yapın.

Muhallebi tarifi burada.

Yorumlar

anneanneninemekleri dedi ki…
Bu gördüklerim ne böyle:)Hepsi birbirinden nefis.Ellerinize sağlık.
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
arminacım döktürmüşsün yine ellerin dert görmesin bacım selam ve dua ile hayırlı ramazanlar
NzlGl dedi ki…
Sevgili Armina

birbirinden değişik ve güzel tarifler vermişsin
eline sağlık , teşekkürler,sevgiler
ÇORBASI YEMEĞİ TATLISI TUZLUSU İLE HEPSİ HARIKA..
ELLERINE SAĞLIK BEREKETİ BOL OLSUN.
Sevil Şahin dedi ki…
hepsi şahane ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
yemekbiraşk dedi ki…
hepsi biririnden güzel olmuşlar nefisss
sevgiler..
Fatoş Öztürk dedi ki…
Merhaba!Ellerine sağlık bazı yemeklerin karadeniz yöresine ait nereli olduğunu merak ettim doğrusu.Sevgiler...