Reyhanlı Çorba-Izgara Köfte-Pirinç Salatası-Karışık Sebze Mücveri-Kaşarlı Makarna-Pepeçura
Reyhanlı Çorba
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
1 Su bardağı yoğurt
1 Yumurta
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Yemek kaşığı margarin
Kuru reyhan otu, tuz, karabiber
Yapılışı: Yumurtayı, yoğurdu, unu karıştırın. Haşlanmış pirinci ve yeterince suyu ilave edin. Margarini, baharatları da koyup çorbayı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tuzunu ilave edip, sıcak servis yapın.
Not: İsterseniz çorbayı pişirirken pirincin haşlama suyundan koyabilirsiniz. Ben yarı yarıya su yarı yarıya pirincin haşlama suyundan koydum.
Un çorbasının tarifi burada.
Izgara Köfte
500gr. Kıyma
1 Kahve fincanı sıvı yağ
2 Su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 Soğan rendesi
Kırmızı toz biber, karabiber, tuz
Maydanoz
Yapılışı: Tüm malzemeleri yoğurun. Köfte şekilleri verip ızgarada pişirin.
İçli köfte tarifi burada.
Pirinç Salatası
1,5 Su bardağı haşlanmış pirinç
1 Küçük boy göbek salata
2 Kırmızı biber
1 Soğan
Maydanoz
Sosu için:
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım limonun suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı: İnce kesilmiş göbek salatayı, közlenip şerit kesilmiş kırmızı biberi, piyazlık kesilmiş soğanı, ince kesilmiş maydanozu ve haşlanmış pirinci salata kâsesine alın. Sos malzemelerini başka bir kâsede çırpın. Sosu salatanın üzerine döküp karıştırın ve servis yapın.
Pancarlı salata, yoğurt soslu patates salatası, soğan salatası ve cevizli salatanın tarifleri burada.
Karışık Sebze Mücveri
1 Büyük havuç
1 Kabak
1 Patates
1 Soğan
1 Kırmızı biber
1 Sivri biber (acısız olanlardan)
Maydanoz
1 Su bardağı beyaz peynir rendesi
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
1 Su bardağı un
1 Kabartma tozu
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Havucu, kabağı, patatesi, soğanı rendeleyin. Kırmızı biberi küçük küp kesin. Sivri biberi incecik kesin. Maydanozu ince kesin. Doğranmış sebzeleri ve diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Mücverden birer yemek kaşığı alın ve kızgın yağa atıp kızartın.
Fırında sebze yemeği, fırında peynirli patates, ıspanak boranisi ve kabak köftesinin tarifi burada.
Kaşarlı Makarna
1 paket (250gr.) Nuh’un Ankara makarnanın Nuh’un gemisi makarnası (sebzeli) veya Yarım paket penne makarna
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 Yemek kaşığı salça
Yapılışı: Tereyağını eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Sütü, kaşar peynirini, karabiberi ilave edip sos kıvamına gelene kadar pişirin. Haşlanmış makarnayı ve tuzu koyup makarna sosu çekene kadar pişirin.
Domates soslu makarna burada.
Pepeçura
1kg. Siyah üzüm
1,5 Su bardağı şeker
Yarım çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı mısır unu
6 Su bardağı su
Yapılışı: Saplarından ayırıp yıkadığınız üzümleri ve 6 su bardağı suyu tencereye alın. Üzümler pişene dek ocakta tutup tel süzgeçten geçirin. 5 Su bardağı kadar üzüm suyu elde edin. 4 Su bardağı üzüm suyunu tencereye alıp kalan 1 su bardağı üzüm suyuyla unu ve mısır ununu karıştırın. Bu karışımı da tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirin. Pepeçurayı kâselere boşaltıp soğuyunca servis yapın.
Muhallebi tarifi burada.
Yorumlar
birbirinden değişik ve güzel tarifler vermişsin
eline sağlık , teşekkürler,sevgiler
ELLERINE SAĞLIK BEREKETİ BOL OLSUN.
afiyet bal olsun
sevgiler
sevgiler..