Rodos Köftesi-Un Çorbası-Sultani Bezelye Salatası-Çikolatalı Muhallebi-Sultani Bezelyeli Pilav



Rodos Köftesi

Köftesi için:

500gr. Köftelik kıyma

2 Küçük soğan rendesi

1,5 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yumurta

1/4 Çay bardağı sıvı yağ

Maydanoz, tuz, karabiber, kimyon

Ayrıca:

Un ve sıvı yağ

Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun. Bir süre buzdolabında dinlendirin. Köfte hamurundan parçalar koparıp yuvarlak şekiller verin sonra köfteleri una bulayıp kızartın.

Rodos Köftesinin tarifini buradan aldım.

Un Çorbası

Unu yağsız olarak iyice sararana dek kavurun. Soğuyunca unu eleyin. Kavrulmuş una yeterince su ilave edip karıştırın. Margarini eritip içine sulandırılmış unu ve tuzu ekleyin. Çorbayı kaynayana dek pişirip sıcak servis yapın. Koyu kıvamlı bir çorbadır.

Not: Un çorbası çocukluğumda annemin sık sık yaptığı ve benim çok sevdiğim bir çorbadır. Annem bu çorbayı göz kararı yaptığı için malzemelerinin miktarını veremiyorum. Annem un çorbası yapacağı zaman fazla un kavururdu. Kavrulmuş unun bir kısmını kullanır, kalanını saklayıp daha sonra kullanırdı.

Diğer un çorbasının tarifi burada.

Sultani Bezelye Salatası

Sultani bezelyeyi ince ince kesip haşlayın. Havucu rendeleyin. Taze soğanı ve maydanozu ince kesin. Başka bir kapta sıvı yağını, limon suyunu, sarımsak rendesini, tuzu, pul biberi çırpın. Sebzelerle sosu karıştırıp servis yapın.

Çikolatalı Muhallebi

1 Litre süt

1 Su bardağı un

1 Su bardağı şeker

1 Vanilya

1 Paket (80gr.) sütlü çikolata

2 Yumurta

1 Yemek kaşığı margarin

Yapılışı: Unu, şekeri, vanilyayı, yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Sütü kaynatın. Sıcak sütten yumurtalı karışıma biraz koyup karıştırın. Ilık hale gelen yumurtalı karışımı sürekli karıştırarak süte ekleyin. Muhallebiyi hızlı bir şekilde ve devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine küçük küçük kırılmış çikolatayı ve margarini ilave edin. Muhallebiyi karıştıra karıştıra margarinle çikolatayı eritin. Çikolatalı muhallebiyi kâselere alın. Soğuyunca üzerlerine hindistan cevizi rendesi serpin.

Sultani Bezelyeli Pilav

1 Su bardağı ince kesilip haşlanmış sultani bezelye

1,5 Kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 Su bardağı pirinç

1 Kahve fincanı tel şehriye

3 Taze soğan

Dereotu, tuz, karabiber

Yapılışı: İnce kesilmiş taze soğanları zeytinyağında biraz kavurun. İçine pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Pirincin kavrulma işleminin tamamlanmasına yakın tel şehriyeyi ekleyin. Biraz daha kavurup sultani bezelyeyi, dereotunu, karabiberi, tuzu ilave edip karıştırın. Yeterince sıcak suyu ekleyip pilavı pişirin. Pilavı demleyip servis yapın.

Not: Sultani bezelyeli pilavı limonla servis yapabilirsiniz. Limon suyu bu pilava çok yakışıyor. Taze bezelyeli pilavın tarifi burada.


Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canim emeklerine saglik nefis tarifler bir arada afiyet olsun hayirli aksamlar.
Adsız dedi ki…
Cumaız mübarek olsun
ellerine sağlık hepsi nefis

hayırlı cumalar inşallah
kalpkurabiye dedi ki…
merhaba canımm.. yine şahane bir geçit düzenlemişsin.. emeklerine yüreğine sağlık..
NzlGl dedi ki…
Arminacığım
misafiri gelecek olanlar hiç ne yapacağım diye düşünmesinler güzel bir mönü hazırlamışsın ellerine sağlık
öptüm canım
İnci Yemek dedi ki…
Arminacım hayırlı cumalar.Özlettin kendini canım çok uzun aralar veriyorsun:))ama muhteşem dönüyorsun o ayrı tabii:))hepsi bir birinden güzel tarifler ellerine sağlık canım.çok öptüm..
Adsız dedi ki…
Arminacığım,
hepsi birbirinden lezzetli tatlar hazırlamışsın,eline sağlık,sevgiler,hayırlı cumalar.
rumma dedi ki…
Sultani bezelyeyi hep görürüm , bir türlü cesaret edip alamadım, ya pişmesze diyorum her seferinde..:(

ellerinize sağlık,sevgiler
Unknown dedi ki…
Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com
Kurbiş dedi ki…
harika görüntüler:)) ellerinize sağlık
Adsız dedi ki…
HAYIRLI CUMALAR
bezelyeli pilavınızı denemek isterim.ben değişik pilavlar denemesini seviyorum.bizimkiler sade pilavdan başka pilavı pek yemiyorlar. bende pek yapamıyorum.bende seviyorum.elinize sağlık ..
Sevil Şahin dedi ki…
hepsi bibirinden güzel ellerine sağlık canım
sevgiler