Yılan Böreği-Bulgurlu Börek-Zeytinli Börek-Garnitürlü Börek-Fıstık Ezmeli Börek-Tavuklu Milföy Böreği-Ispanaklı Kıymalı Börek
Yılan Böreği
Küçük küp kesilmiş soğanı sıvı yağında kavurun ve ocaktan alıp soğutun. Soğumuş olan soğana ince kesilmiş maydanozu, beyaz peyniri, pul biberi, kırmızı toz biberi, karabiberi karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta akı, sıvı yağ ve suyu çırpın. Yufkaların üzerlerine sulu karışımdan sürün ve uçlarına peynirli soğanlı harçtan koyup rulo sarın. Sonra da kıvrım kıvrım yapıp yılan şekline getirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin ve fırında pişirin.
Patatesli elde açma börek tarifi burada.
Bulgurlu Börek
1 Su bardağı ince bulgur
3 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı domates salçası
1 Tatlı kaşığı acılı ve acısız karışık biber salçası
Maydanoz, tuz, karabiber
Sıvı yağ, un
Ekmek hamuru
Yapılışı: Bulgurun üzerine yeterince sıcak su döküp üzerine kapak kapatın. Soğanı küçük küp kesip biraz sıvı yağında kavurun. Salçaları ekleyip kavurun ve ocaktan alın. Soğana suyunu iyice çekmiş olan bulguru, tuzu, karabiberi, maydanozu ilave edip karıştırın. Ekmek hamurundan parçalar koparıp üzerine biraz un serpin ve merdaneyle açın. İçlerine bolca bulgurlu harçtan koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Bulgurlu börekleri sıvı yağda kızartıp, servis yapın.
Kıymalı bulgurlu börek tarifi burada.
Zeytinli Börek
İncecik doğranmış soğanı, Küçük doğranmış siyah zeytini, ince kesilmiş maydanozu ve pul biberi karıştırın. Ekmek hamurundan büyük parçalar koparıp merdaneyle kalınca açın. Açtığınız hamurdan kareler kesip hamur karelerinin bir uçlarına zeytinli içten koyun. Diğer uçlarını da harcın üzerine kapatın. Zeytinli börekleri sıvı yağda kızartın.
Kıymalı kızartma böreğinin tarifi burada.
Garnitürlü Börek
İncecik kesilmiş soğanı margarin ve sıvı yağ karışımında kavurun. Garnitürü, tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyip biraz daha çevirin. Soğuyan harcı milföy hamurlarına koyup iki ucunu kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
Mayonezli böreğin tarifi burada.
Fıstık Ezmeli Börek
1 Yemek kaşığı dolusu yerfıstığı ezmesi
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 Yufka, pudra şekeri
Yapılışı: Sıvı yağla fıstık ezmesini karıştırın. Yufkayı serip Fıstık ezmesinin yarısını yufkanın yarısına sürün. Yufkanın diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan fıstık ezmesini üzerine sürün ve yufkanın yarısını üstüne kapatıp böreği üçgen haline getirin. Sigara böreği şeklinde sarıp fırında pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyin.
Çiriş böreğinin tarifi burada.
Tavuklu Milföy Böreği
1 Su bardağı küçük kesilmiş tavuk eti
1 Tatlı kaşığı salça
Kekik, tuz, karabiber, pul biber
Milföy hamuru
Sıvı yağ, yumurta sarısı
Yapılışı: Sıvı yağda tavuğu soteleyin. Salçayı ilave edip kavurun. Tuzu, baharatları ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarının bazılarının ortalarını su bardaklarıyla kesip çıkarın. Ortaları kesilmemiş olan milföylerin üzerlerine soğumuş olan tavuklu harçtan koyun. Ortası açık olan milföyleri üzerlerine kapatın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
Yoğurtlu börek tarifi burada.
Ispanaklı Kıymalı Börek
5 Yufka
İçi için:
250gr. Kıyma
300-400gr. Ispanak
1 Soğan, sıvı yağ
Maydanoz, tuz, karabiber
Sosu için:
3 Yumurta (1 sarısı üzerine)
1 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvı yağ
Üzerine:
1 Yumurta sarısı
Çörekotu-susam
Yapılışı: Ispanağı temizleyip yıkayın ve irice kesip haşlayın. Fazla suyunu sıkıp, sıvı yağla kavrulmuş soğan ve kıymaya ekleyin. Maydanozu, tuzu, karabiberi ilave edip biraz daha kavurun. Sos malzemelerini ayrı bir kapta çırpın. Yufkanın yarısını aralarına sostan sürerek yağlanmış tepsiye döşeyin. Ispanaklı ve kıymalı harcı üzerine yayın. Kalan yufkayı da aynı şekilde tepsiye döşeyin. Artan sosu böreğin üzerine dökün. Üstüne yumurta sarısı sürün ve susam çörekotu serpin. Fırında pişirip sıcak servis yapın.
Makarna böreğinin tarifi burada.
Yorumlar
elinize sağlık
yılan adı bile korkuttuğu için bakamıyorum bile
Saygılar
Ellerine sağlık...
Acaba hangisini yapsak...
sevgiler
adeta bir börek geçidi olmuş. Hepside birbirinden güzel görünüyorlar ellerine sağlık canım
sevgilerimle