Limonlu Kurabiye-Karanfilli Kurabiye-Peynirli Elma Tatlısı-Gül Böreği-Kuruyemiş Şekerlemesi-Kakaolu Fıstıklı Kek-Ödül
Tariflerimi 51. P.D.Ç.S etkinliğinin ev sahibi Japon Çekirdeği arkadaşımıza gönderiyorum.
125gr. Yumuşak tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta+1 yumurta sarısı
5 Yemek kaşığı şeker
1 Avuç dolmalık üzüm
1,5 Çay kaşığı toz karanfil
Aldığı kadar Sinangil limon aromalı kekunu
1 Vanilya
Üzeri için:
1 Su bardağı iri parçalanmış yer fıstığı
1 Yumurta akı
Yapılışı: Tereyağını, sıvı yağını, yumurtayı, yumurta sarısını, şekeri karıştırın. Unu ve vanilyayı ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye kesin. Hamurun birine yuvarlak şekiller verip, yağlanmış tepsiye dizin. Diğer hamura karanfili ve dolmalık üzümü karıştırın. Kurabiye hamuruna istediğiniz şekilleri verin. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra yer fıstığına bulayın. Karanfilli kurabiyeleri ve limonlu kurabiyeleri fırında pişirin.
Peynirli Elma Tatlısı
6 Elma
3 Yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
Yarım paket (100gr.) labne peyniri
1 Yumurta
4 Yemek kaşığı krema
Yarım su bardağı süt
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: Elmaları soyun ikiye kesip içlerini temizleyin ve limonlu suya koyun. Tereyağı hariç bütün malzemeleri karıştırın. Tereyağını eritip labneli sosa karıştırın. Elmaları yıkayıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine peynirli sosu dökün. Fırında altı üstü pembeleşene dek pişirin.
Gül Böreği
4 Yufka
İçi için:
1 Su bardağı haşlanmış ıspanak
4 Adet haşlanmış ezilmiş patates
1 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 Çay bardağı süt
Biraz sıvı yağ
1 Yumurta
1 Yumurta akı
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Yapılışı: Margarini eritin. Patatesi, ıspanağı, tuzu, karabiberi ekleyip kavurun ve soğutun. Sos malzemelerini çırpın. Yufkaları ikiye kesin. Yufkalara sostan sürüp, ıspanaklı harçtan koyun. Önce rulo şeklin getirin sonra içe doğru sararak böreklere gül şeklini verin. Üzerlerine kalan sostan sürün. Yumurta sarısını da sürüp, fırında pişirin.
Kuruyemiş Şekerlemesi
4 Kuru incir
4 Kuru kayısı
3 Yemek kaşığı kuru üzüm
1 Portakal kabuğu rendesi
1 Avuç ceviz
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: İnciri, kayısıyı, üzümü rondoya koyup püre haline getirin. Kuruyemiş püresini bir kaba alıp içine dövülmüş cevizi ve portakal kabuğu rendesini karıştırın. incirli karışımdan parçalar koparın. Küçük toplar yapıp, hindistan cevizine bulayın.
Kakaolu Fıstıklı Kek
3 Yumurta
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1,5 Su bardağı şeker
1 Su bardağı kuru üzüm
1 Su bardağı toz Antep fıstığı
2 Yemek kaşığı dolusu kakao
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Yapılışı: Yağı, yumurtaları, şekeri, sütü birlikte çırpın. Yıkanmış üzümü ve fıstığı ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kalıba keki döküp, fırında pişirin.
Ödül
Yorumlar
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Ödülün hayırlı osun tbrik ediyorum...
peynirli elma tatlısını çok merak ettim kısa zamanda deniyecegim, kek,börek ve kurabiyeyi görünce bir ahhh çektim yutkundum , nefiiis görünüyor, kuruyemiş şekerlemesi tambir dopink, birtanesi bile enerji patlaması olur insanda,canım yapan ellerin dert görmesin.sevgiler.
Blogumda Dost luk bildirimin var ugrayıp alırsan sevınırım
Sevgiler,
Sefa
Blogumda bildirimin var kabul edersen sevıneceğim...
Sevgilerle..
sevgiler selamlar...
Kuruyemiş şekerlemesi tam bir bomba olmuştur. Ellerine sağlık.
Süpersin.
ellerine sağlık
öpüyorum.