Köfteli Pirinç Çorbası-Kabaklı Tavuk-Pazılı Bulgur Pilavı-Brokoli Kızartması
Köfteli Pirinç Çorbası
Yarım su bardağı pirinç
1 Yemek kaşığı salça
1 Yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ, nane, tuz
Köftesi için:
300gr. Kıyma
1 Yumurta
Bir kaç dal maydanoz
Yeteri kadar ufalanmış bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, pul biber
Kimyon, kişniş, az nane
Yapılışı: Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurun. Küçük toplar yapıp, sıvı yağda kızartın. Margarini tencereye alıp eritin. Salçayı ekleyip kavurun. Pirinci, tuzu, yeterince suyu ilave edin. Kuru naneyi ekleyip (ben bol nane koyuyorum), pirinçler yarı pişmiş kıvama gelene kadar pişirin. Köfteleri ilave edin ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.
Kabaklı Tavuk
Piyazlık kesilmiş soğanlarla şerit kesilmiş kırmızı biberleri sıvı yağında soteleyin. İri parçalanmış kemikli tavuk parçalarını ekleyip kavurun. Kabakları şerit kesip tavuğa ilave edip soteleyin. Acılı ve acısız karışık biber salçası, domates salçası, az elma sirkesi, karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Sarımsak çeşnisi, kekik, gerekirse tuz (sarımsak çeşnisi tuzlu oluyor) koyup biraz daha kavurun.
Not: Kabaklı tavuğa acı çok yakışıyor ve kabaklar dirili kalacak şekilde pişirin.
Pazılı Bulgur Pilavı
1 Demet pazı
1,5 Su bardağı bulgur (orta bulgur)
3 Orta boy soğan
3 Yeşil biber
1-2 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz
1 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
Yapılışı: İrice kesilmiş pazıyı haşlayıp sıkın. Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp sıvı yağda birlikte kavurun. Salçayı ilave edip kavurun. Yıkanmış bulguru, tuzu ekleyip kavurun. Yeterince sıcak suyu koyup pilavı pişirin. Pilavı ocaktan alıp içine pazıyı ve mantarı karıştırıp demleyin.
Not: İsterseniz sizde benim yaptığım gibi pazılı bulgur pilavını biraz sulu olarak ocaktan alın. Demleme süresini kısa tutup hemen servis yapın. Tadı daha leziz oluyor.
Brokoli Kızartması
Yarım su bardağı maden suyu
1 Yumurta
Yeteri kadar un
Tuz, karabiber, sıvı yağ
Haşlanmış brokoli çiçekleri
Yapılışı: Brokoli kızartmasını karnıbahar kızartmasındaki gibi hazırlayıp kızarttım. Karnıbahar kızartmasının tarifi için burayı tıklayın.
Yorumlar
elinize sağlık ..brokoli kızartmasınıda ilk defa duydum .gerçi karnıbaharın kızartması olunca bununki neden olmasın dimi ..
sevgiyle kalın..
Yine hepsi birbirinden güzel lezzetler sunmuşsun.Brokoliyi kızartma olarak hiç denememiştim.Ellerine sağlık.Senin bütün tariflerini bahsettiğin blogta görünce hayret ettim.Bu tam bir hırsızlık.benim tariflerimide yayınlar yayınlama bildiğim üç blog hemen kopyalıyor.isim vermek reklam olur diye vermiyorum.Allah'a havale etmek lazım.Muhabbetle kal...
Ellerine sağlık
Sevgilerimi bıraktım!!
ellerine sağlık,hayırlı haftalar diliyorum..
sevgılerle..
Benim gibi bazi arkadaslar tek tarif yayinlarken,masallah sen her defasinda menü seklinde tarifler yayinliyorsun.Ellerine saglik,sevgiler.
uzun zamandır yoksun merak ettim umarım herşey yolundadır.
sevgilerimle