Karnabahar Kızartması, Karnabahar Tavası, Karnabahar Köftesi ve Karnabahar Gratin

Karnabahar kızartmasının tarifini sevgili Özlem’den http://lezzetgemisi.blogspot.com/ aldım. Karnabahar kızartmasına maden suyu yerine su koyuyordum, böylesi daha güzel oldu.


1 Adet orta boy karnabahar
1 Su bardağı maden suyu
1 Yumurta, tuz
Aldığı kadar un
Sıvı yağ
Yapılışı: Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp, sirkeli bol suda 15 veya 30 dak. bekletip yıkayın. Karnabaharı haşlayıp süzün. Başka bir kapta maden suyunu, yumurtayı, unu, tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini bu karışıma bulayıp sıvıyağda kızartın. Kâğıt havluda fazla yağlarını çektirin. Karnabahar kızartmasının üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, servis yapın.

Karnabahar Tavası


Karnabaharı çiçeklere ayırıp, haşlayıp süzün. Karnabaharları una, bol kaşar peyniri rendesine ve yumurtaya bulayıp kızartın. Karnabahar tavasını sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.

Karnabahar Köftesi


1 Küçük boy veya yarım karnabahar
2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yarım su bardağı un
1 Soğan rendelenmiş
1 Yumurta
Karabiber, tuz, pul biber
Galeta unu
Sıvı yağ
Sosu için:
Dereotu ince kesilmiş
Sarımsak rendelenmiş
Yoğurt
Yapılışı: Karnabaharı çiçeklere ayırmadan, bütün olarak iyice haşlayın. Haşlanan karnabaharı ezip, püre haline getirin. Karnabahara soğanı, yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, unu karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyip karıştırın. Karnabaharlı karışımdan birer yemek kaşığı alarak, galeta ununa buladıktan sonra sıvı yağda kızartın. Sos malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra, karnabahar köftesinin üzerine gezdirip servis yapın.
Not: Üzerine sos yerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz.

Karnabahar Gratin


1 Orta boy karnabahar
Beşamel sosu için:
3 Yemek kaşığı dolusu un
3 Su bardağı süt
100gr. Margarin
Yapılışı: Karnabahar gratinin beşamel sosu için, margarini eritin. Unu koyup, sarartmadan kavurun. Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamında pişirin. Çiçeklere ayrılmış karnabaharı haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabahar çiçeklerini yayın. Üzerine beşamel sosunu dökün. Karnabahar gratini üzeri kızarana dek fırında pişirip, sıcak servis yapın.
Not: Karnabahar gratinin üzerine, fırına vermeden önce kaşar peyniri rendesi konuluyor. Biz bazen kaşar peyniri rendesi koyuyoruz, bazense koymuyoruz (fotoğraftakine koymamıştım). Karnabahar gratin kaşar peynirsizde çok lezzetli oluyor. Karnabahar Gratini fırında biraz fazla tutmuşum o yüzden üzeri fazla yanıklı oldu.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Su karnabahar ne kadar sahane bir sebze yaa. Hem saglikli ve hem de lezzetli, tam zamani simdi cok tüketmeliyiz. Her cesidi lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgilerimi gönderiyorum.
akasyakokusu dedi ki…
oyyy canım benim karnabahar showw olmuş.
bayıldım hepside ayrı güzellikte.
kızım bayılır geçen bir kere yemeğini yaptımdı olan lafı saydı niye kızartmadın diye.
çok tşk ederim tabağımı doldurdum hemen.
öptüm çokcana..
Unknown dedi ki…
Süpersin yaaa hakikaten show yapmışsın.bayılıyorum senin resimlerine yemekler gerçek gibi görünüyorlar.insanın tabağınla uzanıp alası geliyor.

bende çok severim.hele karnıbahar kızartmasını üzerine sarımsaklı yoğurtla off off

karnıbahar köftesi hiç yapmadım.
bunu mutlaka deneyeceğim.

ellerine sağlık canım.

çok öpüyorum.
hdidem95 dedi ki…
ne severim hepsinide ellerine sağlık canım sevgiler
Adsız dedi ki…
Hepsi birbirinden güzel görünüyor.. Ellerinize kollarınıza sağlık .. sevgi ile..
ahsapboyaci dedi ki…
canım çok sağol yorumun için seninde ellerine sağlık ne güzel şeyler yapmışsın karnıbaharla hepsini severim ama graten hiç yemedim doğrusu hayırlı günler
emine dedi ki…
karnabahar her haliyle güzel bayılırım ellerine sağlık arkadaşım nefis görünyorlar
made in funda dedi ki…
MAŞALLAH CANIM.NE GÜZEL TARİFLER BUNLAR.ELLERİNE SAĞLIK..HEPSİ ŞAHANE..BİR DAHAKİNE BEN DE SODA KULLANAYIM BAKALIM..
Unknown dedi ki…
günaydın..
karnabahar menüsü çok hoş görünüyor.ben gratini listeme aldım.
ellerine sağlı,yiyenlere afiyetler olsun.
sevgiler
NzlGl dedi ki…
Sevgili arminacığım

Karnıbaharı kızama hamile kalınca yemeye başladım.:))) daha önce ağzıma bile koymazdım. Şimdi çok seviyorum. Rejim yapıyoruz diye kızartmasını yapmıyorum daha çok graten tarzında yiyiyoruz. Birde haşlayıp üzerine çeşitli soslar koyup salata niyetine yiyiyoruz oda güzel oluyor.
Ellerine sağlık hepside birbirinden güzel olmuşlar
canım çok öptüm görüşmek üzere
Damak Tadı dedi ki…
Eğer karnıbaharlardan kalmışsa,öğleye sendeyim şekerim haberin olsun..Çok nefis görünüyorlar,ellerine sağlık canım..

Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum..
dantel81 dedi ki…
ellerine sağlık canım
Adsız dedi ki…
Canımcım, aşkolsun kızmak ne demek... Tam aksine çok mutlu oldum. Beğenmene çok sevindim. Afiyet bal şeker olsun arkadaşım. Diğer karnıbahar tariflerin de şahane olmuş. Ellerine sağlık. Sevgilerimi bıraktım canım. Öpüyorum...
birbirinden nefis 4 tarif. ne çok seçenek sunmuşsun.teşekkürler.hepside çok güzel.ellerine sağlık.
Adsız dedi ki…
nefıs tarıfler canım harıka gorunuyorlar ellerıne saglık sevgıler..
şirinem dedi ki…
armina bu ne güzellik böyle karnabaharın kızartmasına bayılırım ama ben su kullanıyordum sodayla daha enfes oldu birşey daha öğrendik tşk ederim ellerine sağlık kolay gelsin :)
bunu akşam yapabilirim..çok güzel görünüyor..