Karnabahar Kızartması, Karnabahar Tavası, Karnabahar Köftesi ve Karnabahar Gratin
Karnabahar kızartmasının tarifini sevgili Özlem’den http://lezzetgemisi.blogspot.com/ aldım. Karnabahar kızartmasına maden suyu yerine su koyuyordum, böylesi daha güzel oldu.
1 Küçük boy veya yarım karnabahar
2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yarım su bardağı un
1 Soğan rendelenmiş
1 Yumurta
Karabiber, tuz, pul biber
Galeta unu
Sıvı yağ
Sosu için:
Dereotu ince kesilmiş
Sarımsak rendelenmiş
Yoğurt
Yapılışı: Karnabaharı çiçeklere ayırmadan, bütün olarak iyice haşlayın. Haşlanan karnabaharı ezip, püre haline getirin. Karnabahara soğanı, yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, unu karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyip karıştırın. Karnabaharlı karışımdan birer yemek kaşığı alarak, galeta ununa buladıktan sonra sıvı yağda kızartın. Sos malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra, karnabahar köftesinin üzerine gezdirip servis yapın.
Not: Üzerine sos yerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz.
Karnabahar Gratin
1 Orta boy karnabahar
Beşamel sosu için:
3 Yemek kaşığı dolusu un
3 Su bardağı süt
100gr. Margarin
Yapılışı: Karnabahar gratinin beşamel sosu için, margarini eritin. Unu koyup, sarartmadan kavurun. Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamında pişirin. Çiçeklere ayrılmış karnabaharı haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabahar çiçeklerini yayın. Üzerine beşamel sosunu dökün. Karnabahar gratini üzeri kızarana dek fırında pişirip, sıcak servis yapın.
1 Adet orta boy karnabahar
1 Su bardağı maden suyu
1 Yumurta, tuz
Aldığı kadar un
Sıvı yağ
Yapılışı: Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp, sirkeli bol suda 15 veya 30 dak. bekletip yıkayın. Karnabaharı haşlayıp süzün. Başka bir kapta maden suyunu, yumurtayı, unu, tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini bu karışıma bulayıp sıvıyağda kızartın. Kâğıt havluda fazla yağlarını çektirin. Karnabahar kızartmasının üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, servis yapın.
Karnabahar Tavası
1 Su bardağı maden suyu
1 Yumurta, tuz
Aldığı kadar un
Sıvı yağ
Yapılışı: Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp, sirkeli bol suda 15 veya 30 dak. bekletip yıkayın. Karnabaharı haşlayıp süzün. Başka bir kapta maden suyunu, yumurtayı, unu, tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Haşlanmış karnabahar çiçeklerini bu karışıma bulayıp sıvıyağda kızartın. Kâğıt havluda fazla yağlarını çektirin. Karnabahar kızartmasının üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, servis yapın.
Karnabahar Tavası
Karnabaharı çiçeklere ayırıp, haşlayıp süzün. Karnabaharları una, bol kaşar peyniri rendesine ve yumurtaya bulayıp kızartın. Karnabahar tavasını sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
Karnabahar Köftesi
Karnabahar Köftesi
1 Küçük boy veya yarım karnabahar
2 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yarım su bardağı un
1 Soğan rendelenmiş
1 Yumurta
Karabiber, tuz, pul biber
Galeta unu
Sıvı yağ
Sosu için:
Dereotu ince kesilmiş
Sarımsak rendelenmiş
Yoğurt
Yapılışı: Karnabaharı çiçeklere ayırmadan, bütün olarak iyice haşlayın. Haşlanan karnabaharı ezip, püre haline getirin. Karnabahara soğanı, yumurtayı, kaşar peyniri rendesini, unu karabiberi, pul biberi, tuzu ekleyip karıştırın. Karnabaharlı karışımdan birer yemek kaşığı alarak, galeta ununa buladıktan sonra sıvı yağda kızartın. Sos malzemelerini bir kapta karıştırdıktan sonra, karnabahar köftesinin üzerine gezdirip servis yapın.
Not: Üzerine sos yerine sarımsaklı yoğurtta dökebilirsiniz.
Karnabahar Gratin
1 Orta boy karnabahar
Beşamel sosu için:
3 Yemek kaşığı dolusu un
3 Su bardağı süt
100gr. Margarin
Yapılışı: Karnabahar gratinin beşamel sosu için, margarini eritin. Unu koyup, sarartmadan kavurun. Sütü ekleyin ve muhallebi kıvamında pişirin. Çiçeklere ayrılmış karnabaharı haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına karnabahar çiçeklerini yayın. Üzerine beşamel sosunu dökün. Karnabahar gratini üzeri kızarana dek fırında pişirip, sıcak servis yapın.
Not: Karnabahar gratinin üzerine, fırına vermeden önce kaşar peyniri rendesi konuluyor. Biz bazen kaşar peyniri rendesi koyuyoruz, bazense koymuyoruz (fotoğraftakine koymamıştım). Karnabahar gratin kaşar peynirsizde çok lezzetli oluyor. Karnabahar Gratini fırında biraz fazla tutmuşum o yüzden üzeri fazla yanıklı oldu.
Yorumlar
bayıldım hepside ayrı güzellikte.
kızım bayılır geçen bir kere yemeğini yaptımdı olan lafı saydı niye kızartmadın diye.
çok tşk ederim tabağımı doldurdum hemen.
öptüm çokcana..
bende çok severim.hele karnıbahar kızartmasını üzerine sarımsaklı yoğurtla off off
karnıbahar köftesi hiç yapmadım.
bunu mutlaka deneyeceğim.
ellerine sağlık canım.
çok öpüyorum.
karnabahar menüsü çok hoş görünüyor.ben gratini listeme aldım.
ellerine sağlı,yiyenlere afiyetler olsun.
sevgiler
Karnıbaharı kızama hamile kalınca yemeye başladım.:))) daha önce ağzıma bile koymazdım. Şimdi çok seviyorum. Rejim yapıyoruz diye kızartmasını yapmıyorum daha çok graten tarzında yiyiyoruz. Birde haşlayıp üzerine çeşitli soslar koyup salata niyetine yiyiyoruz oda güzel oluyor.
Ellerine sağlık hepside birbirinden güzel olmuşlar
canım çok öptüm görüşmek üzere
Sevgilerimi gönderip yanaklarından öpüyorum..