11 Aralık 2008 Perşembe

Fırında Et

Stv'de ''Davetsiz Misafir'' adlı bir program vardı. İl il gezip yöresel tarifler veriyorlardı. ''Fırında Et'' tarifini bu programdan almıştım. Tadını çok beğendiğimiz fırında etin tarifini defterime yazmıştım. Fırında eti dün yine pişirdim. Bu sefer tarifte biraz değişiklikler yaptım. Fırında et tarifine sıvı yağ baharatlar konulmuyordu ve suyunu çekene dek pişiriliyordu. Ben sıvı yağ ve baharatlar ekledim ve biraz suluca pişirdim, fırında etin tadı böyle daha güzel oldu.




Fırında et için, kemiksiz etleri kuşbaşı kesin. Soğanları piyazlık kesin. Yeşil biberleri irice kesin. Domatesleri küp kesin. Bir kapta eti, soğanı, biberi, domatesi, karabiberi pul biberi, kırmızı toz biberi, tuzu ve biraz sıvı yağını çiğden karıştırın. Etli karışımı yağlanmış tepsiye yayın. Tepsinin üzerine yağlı kağıdı kapatın ve bıçakla bir kaç yerinden hafifçe delin. Yemeği fırında pişirin. Fırında et tepsideki suyunu tam çekmeden fırından alıp, sıcak servis yapın.

9 yorum:

  1. eline sağlık arkadaşım..tam da davetsiz misafir getirtecek cinsten bir yemek olmuş bu)kokuyu alan dalar bence)geçmiş bayramın mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık arkadaşım..tam da davetsiz misafir getirtecek cinsten bir yemek olmuş bu)kokuyu alan dalar bence)geçmiş bayramın mübarek olsun...

    YanıtlaSil
  3. Fırında et olurda yenmezmi çok çok severim ve çok güzel görünüyor.

    ellerine sağlık canım

    öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. hmm süper görünüyo eline sağlıkk alt posttaki kavurma daha çok dikkatimi çektii :)

    ekmek arası olan :P

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık harika bir görüntü,hayırlı cumalar mutlu hafta sonları dilerim

    YanıtlaSil
  6. ooo nefis olmuş canım ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar harika görünüyor. Ellerinize sağlık.
    İyi hafta sonları.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Armina ellerine sağlık, güzel gözüküyor. Fırında güveç gibi olmuş.Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. canım hayırlı ugurlu günler dılerım...

    YanıtlaSil