Patlıcanlı Tavuk Burger


Tavuk burger
4 Küçük patates haşlanmış rendelenmiş
2 Patlıcan boydan dilimlenmiş
1 Küçük soğan piyazlık kesilmiş
1 Yemek kaşığı salça
Domates biber ve dilimleri
1 Su bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Sıvı yağ
Yapılışı:Boydan dilimlenmiş patlıcanları limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın ve sıvı yağda kızartın. Biraz sıvı yağda soğanı kavurun. Patatesi, tuzu, karabiberi, pul biberi ekleyip kavurun. Tavuk burgerlerin üzerlerine patatesli harçtan koyun. 2 Patlıcan dilimini artı şeklinde tepsiye koyun ve üzerine patatesli harç konulmuş bir tavuk burgeri ters çevirip patlıcanın ortasına koyun.Patlıcanların uçlarını birleştirip ortasına kürdan batırın. Kürdana domates ve biber dilimi koyun. Diğer patlıcan dilimlerini de aynı şekilde hazırlayıın. 1 Su bardağı suda salçayı ezip, tepsiye dökün. Patlıcanlı Tavuk Burgeri fırında pişirip, sıcak servis yapın.

Yorumlar

Damak Tadı dedi ki…
Çok nefis ve değişik görünüyor canım,ellerine sağlık..Hem patlıcanı hemde tavuğu çok severim.))Benim için nefis bir yemek olmuş:))


Kocaman sevgilerle..

Not:Pastan harika görünüyor!!
pelince dedi ki…
Hem değişik hemde lezzetli ,ellerine sağlık...
Sevgiler..
Unknown dedi ki…
önce bir eline sağlık diyeyim.harika görünüyor.alttaki pastada öyle.hele ben fındığa hiç dayanamam.ellerin dert görmesin...tatilden yeni döndüm ancak geri dönebildim mesajına.sevgiler canım
Bir Anne dedi ki…
Hmm, tavuk ve patlican alisildk bir ikili degil benim mutfakta. Ama yeniliklere de acigiz tabi, deneyecegiz hemen.
Ben kandildeki guzel duayi izledim geldim, amin, summe amin dedim. Baktim adimi senin listende gordum, hemen seninkini de ben ekliyorum.
Sevgiyle,
Nurgul
makhina dedi ki…
selam canım yine harika bir tarif ve değişik ellerine sağlık,blograzzide yıldız sormuşşsun yeni gördüm canım 5 tane yanyana yıldız varya o yıldızlarla arkadaşlarına bir nevi oy veriyorsun,umarım anlatabilmişimdir.ama sen doğru kullanmışsın zaten mutlu günler dilerim
Unknown dedi ki…
sevgiler...iyi geceler arkadaşıma...