31 Ağustos 2008 Pazar

Fırında Şiş Kebap





Fırında Şiş Kebap

Kemiksiz kuşbaşı etlerin üzerine biraz sıvı yağını, karabiberi, pulbiberi, kırmızı toz biberi, tuzu döküp iyice karıştırın. Eti buzdolabında 1-2 saat bekletin. Diğer tarafta ise domatesleri, biberleri, patlıcanları, soğanları temizleyip dilimleyin. Sebzeleri ve etleri çöp şişlere dizin. Patlıcanları ayrı olarak başka şişlere dizin. Yağlanmış fırın tepsisine şişleri dizip, fırında pişirin.
ARMİNA’NIN NOTU: Sebzeleriniz artarsa, sebzeleri şişlere karışık olarak dizip pişirin. Biz de dana eti olduğu için, dana eti kullandık. Koyun etiyle daha güzel olacağını düşünüyorum. Patlıcanlı olanı bittiği için, resmini çekemedim.

15 yorum:

  1. selam harika bir görüntü arkadaşım tadını düşünemiyorum.Mübarek Ramazan ayı hepimiz için hayırlara vesile olsun Hayırlı Ramazanlar dilerim

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine sağlık harika görünüyor ramazanın hayırlı olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili armina

    Ellerine sağlık nefis görünüyorlar. Sebzeler sizin etler benim olsun:))) Kuzu eti ile denemek lazım.
    Teşekkürler bir iftar yemeği daha buldum

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramazanlar sevgıler..

    YanıtlaSil
  5. Yagmur yüklü bulutlar gibi gelerek bizleri Bereketiyle donatan Ramazan ayınız Mübarek olsun... http://nazardeymesin07.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Armina, kırmızı et eşime yasak, şiş kebapları tavukla idare ediyoruz, Hayırlı Ramazanlar dilerim
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  7. Merhaba geçmiş kandilinizi kutlar nice kandiller dilerim..Allah c.c. ramazan ayını cümlemize hayretsin..amin..sevabına eren kullarından eylesin amin..

    YanıtlaSil
  8. Görüntü şahane,ellerine sağlık..

    Hayırlı Ramazanlar..

    YanıtlaSil
  9. Oy Oy Oy...çok leziz olur bu iftar sofrasında.eline sağlık.görüntü de süper.Hayırlı Ramazanlar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize saglık fazla bakmadan çıksam iyi olur diyorum yoksa ekrana ekmek banıcam :)

    Hayırlı Ramazanlar dilerim, Rabbim bu ayda yaptıgımız tüm ibadetlerimizi kabul eylesin inşallah..

    YanıtlaSil
  11. selam ellerinize sağlık fırında şiş çok iştah açıcı neyseki iftar ettiğm ki ağzımın sulanması rahatsız etmiyor:))) hayırlı bereketli ramazanlar..

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Armina

    Demek ki bu yolculuğa aynı tarihlerde çıkmışız o zaman sizi de sobelemem şart oldu

    Hadi soruları yanıtlamaya başlayın

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Blog kardeşliğinden merhaba.Ben www.yemekybele.blogspot.com Valla pastalara bayıldım.Ellerinize sağlık.Mutlaka deneyeceğim.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  14. Ayy süper gözüküyorlar ama bir sorum olacak etler yeterince pisiyormu sebzeler pisinceye dek?
    Kac dakika ve kac derecede pisirdin?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık. hayırlı ramazanlar...

    YanıtlaSil