Tencere Keki

Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı kutlu olsun. Bir-kaç gün önce yaptığım tencere kekimi bu gün sizlerle paylaşmak istiyorum. Tencere kekinin püf noktası tencerenin kapağıyla sıkıca kapatılarak ve en kısık ateşte pişirilmesi. Dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da tencere kekinin çabuk piştiği için sık sık kontrol edilmesi gerektiği, biz bu özelliğini bilmediğimiz için bizim kek yanma tehlikesi geçirmişti. İsterseniz siz de tencere kekini benim gibi pudingle servis yapabilirsiniz.



Malzemeleri:
2 Çay bardağı şeker
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı süt
1 Kahve fincanı dolmalık üzüm
1 Yemek kaşığı kakao
1 Kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 Vanilya
2 Yumurta
Üzeri için:
1 Paket hindistan cevizli puding
2 Su bardağı süt
Yapılışı: Şeker ve yumurtaları birlikte çırpın. Sıvı yağı, sütü, üzümü ekleyip karıştırın. Unu, kabartma tozunu, kakaoyu, vanilyayı koyup karıştırın. Teflon tencerenin her yerini yağlayın ve kek hamurunu tencereye dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, en kısık ateşte kekin altını pişirin. Büyük bir tabağa keki zedelemeden, dikkatlice alın. Teflon tencerenin her yerini tekrar yağlayın. Kekin pişmemiş tarafını tencereye alın ve en kısık ateşte pişirin. Keki soğumaya bırakın. Pudingi sütle pişirin ve soğutun.

Yorumlar