Yer Fıstıklı Kek ve Truff Pastası






Yarım su bardağı mikserle çırpılmış şeker ve yumurta karışımı
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı dolusu yoğurt (susuz kısmından)
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri İçin:
Yer fıstığı, reçel
Yapılışı: Çırpılmış yumurta şeker karışımına, sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip mikserle çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın. Kağıt kalıplara kek hamurunu dökün. Üzerlerine fıstıkları koyun ve hafifçe bastırın. Yer fıstıklı kekleri fırında pişirin. Kekler soğuyunca arzuya göre üzerlerine reçel suyu sürüp, reçel taneleriyle süsleyin.
Not: Ispanaklı revaniyi hazırlarken çırptığım yumurta ve şeker karışımı dökülünce, ziyan olmasın diye kalan karşımdan yer fıstıklı kek hazırladım.

Truff Pastası

1 Su bardağı sütü kaynatıp ocaktan alın. 1 Paket tek içimlik granül kahve ekleyip karıştırın ve  soğutun. 1 Poşet krem şantiyi yarım su bardağı kahveli sütle çırpıp, buzdalabına kaldırın. 1 Poşet krem şantiyi de yarım su bardağı sütle çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın. Artmış yer fıstıklı keki rondodan geçirin. Rondodan geçirilmiş keke kalan kahveli sütü, gerekirse süt, kakao, gerekirse pudra şekeri ekleyip karıştırın. Kaselere kekli karışımdan koyun. Üzelerine kahveli krem şantiden koyun. Üzerlerine tekrar kekli karışımdan koyun. Üzerlerine sıkma torbasıyla sade krem şantiden sıkın. Üzerlerini kiraz şekerlemesi ve toz yeşil fıstıkla süsleyin.



Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
olsada yesem dedirtiyor bakınca canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
Maket Pasta dedi ki…
Harika görünüyor, tarif için çok teşekkürler