Fırında Sebze Çorbası
Sarı dolmalık biberi, kırmızı biberi, yeşil biberi, patatesi, havucu, kuru soğanı, kırmızı kuru soğanı, pırasayı, birkaç diş sarımsağı, mantarları, domatesleri temizleyin yıkayın ve iri iri doğrayın. Sebzeleri yağlanmış tepsiye veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye koyup yayın. Fırında yumuşayana ve hafif yanana kadar (sebzeleri hafif yakınca közlenmiş tadı geliyor ve çorba daha leziz oluyor) pişirin. Sebzeleri fırından aldıktan sonra biraz su ilavesiyle, püre haline gelene kadar rondodan geçirin. 1 Yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağında 1 yemek kaşığı unu hafifçe kavurun. Sebze püresini, yeterince sıcak suyu, 1 su bardağı sütü, tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyin. Çorbayı 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Yorumlar