Bulgurlu Pirinçli Biber Dolması


1 Kase Doğranmış Soğan
1,5 Su bardağı pirinç
1,5 Su bardağı bulgur (orta boy bulgur kullandım)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı dolusu salça
Maydanoz, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, nane, pul biber
Ayrıca:
Üzeri için domates dilimleri
Dolmalık biber
Yapılışı: Yarım su bardağı sıvı yağda soğanları kavurun. Yıkanmış bulgurları ve pirinçleri ekleyip kavurun. Salçayı, doğranmış maydanozu, baharatları, tuzu katıp 3-4 dakika daha kavurun. Temizlenmiş ve yıkanmış dolmalık biberlerinin içlerine harcı doldurun. Dolmaları tencereye dizip, ağızlarını domates dilimleriyle kapatın. Tencereye yeterince su koyun. Üzerine kapak kapattıktan sonra dolmaları pişirin.



Yorumlar