Cevizli Kadayıf Tatlısı


400gr. Kadayıf
150gr. Tereyağı
2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbeti İçin:
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
Yapılışı: Kadayıfı didikleyip, küçük küçük kırın. Yağı erittikten sonra kadayıfa ilave edin ve iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını koyup yayın. Üzerine tepsi koyup bastırarak presleyin. Tepsideki kadayıfın üzerine cevizi serpin. Kalan kadayıfı Üzerine serpip, tepsiyle tekrar presleyin. Kadayıfı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine, soğuk şerbeti dökün. Cevizli kadayıf tatlısını, 1 gece beklettikten sonra servis yapın.


Yorumlar