Revani
2 Yumurta
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Şerbeti İçin:
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su bardağı su
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı: Şekerle yumurtaları mikserle iyice çırpın. Yağı, yoğurdu ekleyip çıpmaya devam edin. İrmiği, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip çırpın. Revani hamurunu yağlanmış küçük bir fırın kabına dökün ve fırında pişirin. Revaniyi fırından alıp, sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince üzerine hindistan cevizi rendesi serpin.
Şerbetinin Hazırlanışı:
Tüm şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatın. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğutun.
Yorumlar