Su Teresi Çorbası


1 Demet su teresi
1 Patates, 1soğan
2 Diş sarımsak
1 Su bardağı süt
1,5 Yemek kaşığı tereyağı
Kruton Ekmek İçin:
Bayat pide, tereyağı
Karabiber, pul biber
Kırmızı toz biber
Yapılışı: Sebzeleri temizleyin, yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Tereyağını ve sebzeleri tencereye alın. Sebzeler sönene kadar ara ara karıştırarak soteleyin. Yeterince su ekleyin, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşayınca çorbayı blendırdan geçirin. Bayat pideleri veya bayat ekmekleri küçük küp küp doğrayın. Tavaya tereyağını alıp eritin. Doğranmış bayat pideleri, baharatları ekleyin. Pideler kırtırlaşana kadar kavurun. Çorbayı servis tabağına alıp, üzerine hazırlanan kruton ekmekten koyun ve servis yapın. 

Yorumlar