Keten Tohumlu Poğaça


Hamuru İçin:
1 Yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un ve tam buğday unu
İçi İçin:
Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Yarım su bardağı küçük doğranmış siyah zeytin
Üzeri İçin:
1 Yumurta sarısı ve keten tohumu
Yapılışı: Yağı, yumurtayı, yoğurdu karıştırın. Unları, tuzu, kabartma tozunu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru un ve merdaneyle açın. Üzerine peyniri, zeytini serptikten sonra rulo şeklinde sarın. Dilim dilim kesip tepsiye koyun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Poğaçaların üzerlerine bolca keten tohumu serpin ve fırında pişirin.

Yorumlar

BAL TATLISI dedi ki…
Çok değişik bir poğaça olmuş hemde çok pratik miş ellerine sağlık
ilhan dedi ki…
Bu pohaça üstü börek resmen. Malzemeler de çok güzel bu da lezzetinin göstergesi. Ellerinize sağlık.
Unknown dedi ki…
çok leziz görünüyor, elinize sağlık :)

bende yeni bloguma beklerim;

http://buseilehayat.blogspot.com
belguzaranne dedi ki…
ELINIZE SAĞLIK