Süt Reçelli Bişi-Kaşarlı Bişi
Yoğurdu, 1 yumurtayı, karıştırın. Unu, karbonatı, tuzu ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya kesin ve bir kenarda bekletin. Küçük küp küp kesilmiş kaşar peynirini, ince doğranmış taze soğanı ve maydanozu, pul biberi karıştırın. Hamurun birini merdane ve unla açın. Büyük boy yuvarlak kurabiye kalıbıyla veya su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Üzerlerine kaşar peynirli içten koyup, poğaça şeklinde kapatın ve çatalla kenarlarını hafifçe bastırın. Hazırlanan kaşar peynirli bişileri kızdırılmış yağda kızartıp, sıcak servis yapın. Süt reçelli bişileri de 2. hamurdan aynı şekilde hazırlayın. İçlerine kaşar peynirli harç yerine süt reçeli koyun ve yağda kızartın. Üzerlerine pudra şekeri eleyin, sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar