Elde Açma Peynirli Kol Böreği


Elde Açma Peynirli Kol Böreği

Hamuru İçin:
2 Yumurta akı
2 Su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı limon suyu
Aldığı kadar un, tuz
Arasına:
250gr. Margarin
1 Çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
Peynir, maydanoz
Üzeri İçin:
2 Yumurta sarısı
Çörekotu, susam

Yapılışı: Böreğin hamurunu hazırlamak için Sütü, yağı, suyu, limon suyunu, yumurta aklarını karıştırın. Unu, tuzu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 14 adet beze yapın. Margarinle 1 çay bardağı sıvı yağı tava alıp, margarini eritin. Bezenin birini un ve merdaneyle açtıktan sonra üzerine margarin sıvı yağ karışımından sürün. Üzerine peynir maydanoz karışımından serpip, rulo şeklinde sarın. Gül şekli verip, tepsinin ortasına koyun. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp, rulo şeklinde sarın ve tepsideki böreğin etrafına dolayın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serptikten sonra böreği fırında pişirin.

Yorumlar