Bayat Ekmekli Kahvaltılıklar






Ton Balıklı Ekmekler

Yemeklik doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri tavaya alıp, sıvı yağ ile birlikte kavurun. İnce doğranmış taze soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Küçük küçük doğranmış mantarları ilave edip kavurduktan sonra ince doğranmış maydanozu koyup karıştırın. Tuzu, karabiberi, pul biberi katıp karıştırın ve ocaktan alın. Süzülmüş ton balığını ilave edip karıştırın. Ton balıklı karışım ılınınca veya soğuyunca, bayat veya taze ekmek dilimlerinin üzerlerine koyun. Ton balıklı ekmekleri fırında pişirip, sıcak olarak ikram edin.

Domatesli ve Biberli Ekmekler

Yemeklik doğranmış domates ve biberleri, ince doğranmış maydanozu, beyaz peyniri, 1 yumurtayı, biraz sıvı yağı, pul biberi karıştırdım. Pişirme kaplarını yağlayıp içlerine bayat ekmek parçaları koydum. Üzerlerine domatesli içten koydum ve fırında pişirdim.

Süzme yoğurtlu Ekmekler

Süzme yoğurdu, pul biberi ve doğranmış maydanozu karıştırın. Bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine yumuşak margarin ve süzme yoğurtlu karışımdan sürün. Üzerlerine domates dilimleri koyup, karabiber serpin ve fırında pişirin.
  
Tahinli Ekmekler

Tahini ve pudra şekerini karıştırın. Tahini bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine sürün. Üzerlerine susam ve fındık serptikten sonra fırında pişirin.

Bayat Pide Pizzası


Salça, biraz sıvı yağ, biraz su, tuz, çok az şeker, kekik ve karabiberi karıştırın. Hazırlanan sosu bayat pidenin üzerine sürün. Yeşil biberlerle sucuğu küp küp doğradıktan sonra karıştırıp, pidenin üzerine serpin. Pizzayı fırına koyup pişmeye bırakın. Pizzanın pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendesi koyun. Kaşarlar eriyene dek fırında tutun.

Yorumlar