Tropikal Meyveli Muhallebi



1 Litre+1 su bardağı süt

1,5 Çay bardağı şeker

3,5 Yemek kaşığı dolusu un

1 Yumurta

Yarım su bardağı sıcak su

2 Yaprak jelâtin

2 Vanilya

1 Paket krem şanti

1 Kutu tropikal meyve (ananas, sarı papaya, kırmızı papaya, guava)

Üzeri için:

Toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi

Yapılışı: 1 Su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin. Meyvelerin suyunu süzüp küçük küpler halinde doğrayın ve süzgeçte bekletin. 1 Litre sütü, yumurtayı, unu, şekeri, vanilyaları karıştırıp muhallebiyi pişirin. Kâselere meyveden koyup üzerlerine sıcak haldeki muhallebiden dökün ve soğumaya bırakın. Yarım su bardağı kaynar suda jelâtinleri eritip soğutun. Muhallebilerin üzerlerine krem şanti, meyve, kiraz şekerlemesi koyun. Üzerlerine hazırlanan jelatini döküp, buzdolabında birkaç saat bekletin.

Yorumlar