Dolgu Kremalı Tart
2 Yemek kaşığı margarin (yumuşak)
1 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
3 Yemek kaşığı küçük kesilmiş portakal kabuğu şekerlemesi
Yarım kahve fincanı dolmalık üzüm
1 Poşet toz krem şanti
1 Silme çay kaşığı tuz
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
1 Paket Dr. Oetker dolgu kreması
2,5 Çay bardağı süt
Yapılışı: Dolmalık üzümü ılık suda bir süre bekletip yıkayın. Margarini, sıvı yağını, yumurtayı, pudra şekerini karıştırın. Üzümü ve portakal kabuğu şekerlemesini ekleyip karıştırın. Unu, tuzu, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamura toz krem şantiyi katıp tekrar yoğurun. Tart hamurunun bir parçasını koparıp, bir kenara ayırın. Büyük olan hamur parçasını yağlanmış tepsiye yayın. Dolgu kremasını paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp tepsideki hamurun üzerine dökün. Ayrılan hamurdan parçalar koparıp uzun çubuklar yapın ve tartın üzerine kafes şeklinde döşeyin. Dolgu kremalı tartı fırında pişirip soğuyunca servis yapın.
Yorumlar