Kandil Böreği
Hamuru için:
1 Yemek kaşığı kuru maya
1 Su bardağı ılık süt
1 Yumurta
1 Tatlı kaşığı şeker, tuz
1 Çay kaşığı dolusu karbonat
Aldığı kadar un
İçi için:
300gr. Kıyma
1 Büyük soğan
2 Yeşil biber
1 Kırmızı biber
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik
Pul biber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Mayayı, sütü, şekeri karıştırıp maya kabarana kadar bekletin. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Unu, karbonatı, tuzu, yeterince suyu koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek dinlendirin. Harcını yapmak için biberlerle soğanı incecik doğrayıp sıvıyağ ile birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurduktan sonra salçayı da katıp kavurun. Baharatlarını, tuzu koyup karıştırın. Kıymalı içi soğumaya bırakın. Hamur kabarınca, hamurdan parçalar koparıp merdaneyle açın. İçlerine kıymalı harçtan koyup kapatın. Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Böreklerin fazla yağlarını kâğıt havluda alıp sıcak sıcak servis yapın.
Yorumlar
Eline sağlık canım
sevgilerimle
Böreğinden alıyorum bir tane
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
º° ✿✿♥ ° ·.
Passei para uma visitinha.
Gostei da receita... deliciosa!!!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.