Kandil Böreği



Hamuru için:

1 Yemek kaşığı kuru maya

1 Su bardağı ılık süt

1 Yumurta

1 Tatlı kaşığı şeker, tuz

1 Çay kaşığı dolusu karbonat

Aldığı kadar un

İçi için:

300gr. Kıyma

1 Büyük soğan

2 Yeşil biber

1 Kırmızı biber

1 Yemek kaşığı salça

Sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik

Pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı: Mayayı, sütü, şekeri karıştırıp maya kabarana kadar bekletin. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Unu, karbonatı, tuzu, yeterince suyu koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru kabarana dek dinlendirin. Harcını yapmak için biberlerle soğanı incecik doğrayıp sıvıyağ ile birlikte kavurun. Kıymayı ekleyip kavurduktan sonra salçayı da katıp kavurun. Baharatlarını, tuzu koyup karıştırın. Kıymalı içi soğumaya bırakın. Hamur kabarınca, hamurdan parçalar koparıp merdaneyle açın. İçlerine kıymalı harçtan koyup kapatın. Kızdırılmış yağda börekleri kızartın. Böreklerin fazla yağlarını kâğıt havluda alıp sıcak sıcak servis yapın.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
offff.çok ezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
susamcorekotuFeriha dedi ki…
KARBONATLA DAHA DA LEZZETLİ OLUYOR,ŞİFA OLSUN İNŞALLAH
NzlGl dedi ki…
Böyle hamurlarda kıymalı börekleri çok seviyorum.
Eline sağlık canım
yemekbiraşk dedi ki…
enfes bir şey olmuş çiğ börek havasında eline sağlık canım
sevgilerimle
Adsız dedi ki…
ellerinize sağlık nefis görünüyor çok oldu kızartmalı bişey yemeyeli kilo problemimde yok ama... ilk fırsatta bu böreklerden yapacağım sevgiler...
ebrulitatlar dedi ki…
Ellerine sağlık olsun. Sevgiler..
çok çok nefis görünüor canım ellerine sağlık
Unknown dedi ki…
Canım kandilin mübarek olsun.
Böreğinden alıyorum bir tane
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
Magia da Inês dedi ki…
°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.
Passei para uma visitinha.

Gostei da receita... deliciosa!!!

Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil

°º✿
º° ✿✿♥ ° ·.
durutarifler dedi ki…
Ellerine yüreğine sağlık. Sevgiler