Fırın Torbasında Tavuk Baget-Patates Çorbası-Ispanaklı Lazanya-Fırın Sütlaç-Maş Salatası-Kabak Graten


Fırın Torbasında Tavuk Baget


Patates Çorbası


Ispanaklı Lazanya




Fırın Sütlaç


Maş Salatası



Kabak Graten

Fırın Torbasında Tavuk Baget

Soğan rendesini, sarımsak rendesini, sıvı yağı, salçayı, tuzu, acıka baharatını (acıka baharatını az koyun fazla koymayın) bir kaba alıp karıştırın. Tavuk bagetlerini hazırlanan sosa bulayın. Fırın torbasını 1 tatlı kaşığı unla unlayıp, fazla ununu torbadan çıkarın. Tavuk bagetleri unlanmış torbaya koyup ağzını bağlayın ve tepsiye alın. Torbanın birkaç yerinden hafifçe delip, tavuk bagetleri fırında pişirin.

Hardallı tavuk tarifi burada.

Patates Çorbası

4 Orta boy patates

1 Soğan

1 Tablet et suyu

2 Yemek kaşığı margarin

1 Kahve fincanı+1 yemek kaşığı un

3 Yumurta sarısı

1 Su bardağı süt

Tuz, karabiber, sıvı yağ

Yapılışı: Yemeklik kesilmiş soğanı 1 yemek kaşığı margarin ve az sıvı yağ karışımında soteleyin. 1 Yemek kaşığı unu ilave edip saratmadan kavurun. 8-9 Su bardağı suyu ve et suyu tabletini ekleyin. Su kaynamaya başlayınca içine küp kesilmiş patatesleri koyup yumuşayana dek pişirin. Tel süzgeçten geçirin. Ayrı bir kapta sütle yumurta sarılarını çırpın. 1 Yemek kaşığı margarin ve az sıvıyağında 1 kahve fincanı unu sarartmadan kavurun. İçine patatesli karışımı koyun. Sütlü karışıma çorbadan birkaç kepçe koyup ılıştırın ve çorbaya karıştırın. Çorbayı bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Ocaktan almaya yakın tuz ve karabiber koyun.

Köfteli pirinç çorbasının tarifi burada.

Maş Salatası

Maş (haşlanmış)

Garnitür

Salatalık (küçük küp kesilmiş)

Soğan (küçük küp kesilmiş)

Taze soğan (ince kesilmiş)

Maydanoz

Sosu için:

Sıvı yağ

Limon suyu

Kuru fesleğen, pul biber

Kırmızı toz biber, tuz, karabiber

Yapılışı: Sos malzemelerini çırpın. Doğranmış sebzeleri ve haşlanmış maşı karıştırma kabına alın. Sosu salataya ekleyip karıştırın ve servis yapın.

Semizotu salatalı köfte tarifi burada.

Ispanaklı Lazanya

14 Yaprak lazanya

Harcı için:

2,5 Su bardağı ıspanak kavurması (haşlanmış ıspanak, soğan, tuz, karabiber)

Beşamel sosu için:

3 Su bardağı süt

3 Yemek kaşığı un

100gr. Margarin

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Çay kaşığı muskad

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Lazanyayı haşlayın süzün ve soğuk sudan geçirin. Beşamel sosunu karnıbahar gratinde verdiğim tarife göre pişirin (karnıbahar gratinin tarifi burada). Beşamel sosunu ocaktan aldıktan sonra içine tuz ve muskad ekleyin. Yağlanmış tepsiye lazanyaları dizin. Üzerine beşameli sürüp ıspanak kavurmasını serpin. Malzemeler bitene dek bu şekilde devam edin. En üstteki lazanyanın üzerine beşamel sos döküp yayın, kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Not: Lazanyayı fırında unuttuğum için üzeri biraz fazla kızardı.

Peynirli lazanyanın tarifi burada.

Kıymalı lazanyanın tarifi burada.

Kabak Graten

600gr. Kabak

1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi

Maydanoz, tuz, karabiber

Beşamel sos için:

1,5 Su bardağı süt

1,5 Yemek kaşığı un

50gr. Margarin, tuz

Üstü için:

Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Kabakları dilimleyip az tuzlu suda 6-7 dakika haşlayıp süzün. 1 Su bardağı kaşarı, maydanozu, karabiberi karıştırın. Beşamel sosunu beşamelli pirinç pilavındaki gibi pişirin. Kabakların yarısını yağlanmış fırın kabına dizin. Üstüne maydanozlu kaşarı serpin. Kalan kabakları da üzerine dizin. Beşamel sosunu döküp yayın, kaşar peyniri rendesi serpin. Fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Mantarlı Patlıcan Tarifi burada.

Fırın Sütlaç

2 Litre süt

1 Su bardağı pirinç

3 Su bardağı şeker

3 Yemek kaşığı pirinç unu

4 Yumurta sarısı

2 Vanilya

Yapılışı: Ayıklanıp yıkanmış pirinci 3 su bardağı suda yumuşayana dek ve suyunu çekene dek pişirin (gerekirse su ekleyin). Sütü, şekeri ilave edip bir taşım kaynatın. Ayrı bir kaba yumurta sarılarını, pirinç ununu, vanilyaları koyun. Üzerine sütlaçtan ilave edip pirinç unu ezilene dek karıştırın (pütürlü olursa tel süzgeçten geçirin). Sonra da sütlaca döküp karıştırın. 1-2 Taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sütlacı fırına dayanıklı kâselere veya küçük güveç kaplarına dökün. Fırın tepsisine 2 parmak su doldurun ve kâseleri tepsiye dizin. Fırının üst katında sütlaçların üzeri kızarana kadar pişirin.

Çikolatalı sofra kremi tarifi burada.

Yorumlar

fuat gencal dedi ki…
Hayırlı haftalar. Hepsi birbirinden leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.
YeMeK vAkTi dedi ki…
aman aman ellerinize sağlık ne yaptınız siz böyle herbirine bayıldımm
Unknown dedi ki…
Sevgili Armina,
yine harikalr yaratmışsın,ellerine sağlık,
Ben patates çorbası,kabak graten ve fırın sütlacı alıyım canım,
Ramazan günü hafif bir menü iyi olur di mi ama:))
anneanneninemekleri dedi ki…
Hepsi çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.
anneanneninemekleri dedi ki…
Hepsi çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.