Tam Buğday Unlu Gözleme
Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Tam buğday unu
Su
İçi İçin:
Haşlanmış ıspanak
Soğan, beyaz peynir
Sıvı yağ, tuz, maydanoz
karabiber, pul biber
Yapılışı: Hamur
malzemelerinden ele yapışmayan bir hamur yoğurun ve hamuru
dinlendirin. Harcını hazırlamak için Soğanı rendeleyip, sıvı
yağla birlikte kavurun. Haşlanmış ıspanağı, doğranmış
maydanozu, tuzu ilave edip kavurun. Ispanağı ocaktan alıp soğutun.
Peyniri ve baharatları soğumuş olan ıspanak kavurmasına ekleyip
karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, merdaneyle
açın. Ispanaklı harçtan koyup gözleme şeklinde kapatın. Teflon
tavayı çok az sıvı yağla yağlayıp, gözlemeleri arkalı önlü
pişirin.
Yorumlar