Tam Buğday Unlu Gözleme


Hamuru İçin:
1 Yumurta
1 Kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tuz
Tam buğday unu
Su
İçi İçin:
Haşlanmış ıspanak
Soğan, beyaz peynir
Sıvı yağ, tuz, maydanoz
karabiber, pul biber
Yapılışı: Hamur malzemelerinden ele yapışmayan bir hamur yoğurun ve hamuru dinlendirin. Harcını hazırlamak için Soğanı rendeleyip, sıvı yağla birlikte kavurun. Haşlanmış ıspanağı, doğranmış maydanozu, tuzu ilave edip kavurun. Ispanağı ocaktan alıp soğutun. Peyniri ve baharatları soğumuş olan ıspanak kavurmasına ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan parçalar koparıp, merdaneyle açın. Ispanaklı harçtan koyup gözleme şeklinde kapatın. Teflon tavayı çok az sıvı yağla yağlayıp, gözlemeleri arkalı önlü pişirin.


Yorumlar