Çirişli Dürüm-Çirişli Ekmekler-Çirişli Çiğ Börek





Çirişli Dürüm-Çirişli Ekmekler-Çirişli Çiğ Börek


Çirişli Dürüm:

Çiriş otunu doğrayın, yıkayın, haşlayın ve fazla sularını sıkın. Çirişi ince doğranmış taze soğanları, İnce doğranmış maydanozu, küçük küçük doğranmış çeçil peynirini, ufalanmış beyaz peyniri, tuzu, karabiberi, pul biberi bir kaba alıp karıştırın. Lavaş ekmeklerinin içlerine çirişli harçtan koyup, dürüp şeklinde sarın.

Çirişli Ekmekler:

Bayat ekmek dilimlerinin üzerlerine yumuşak margarin sürün. Ekmeklerin üzerlerine çirişli çeçil peynirli içten koyun ve fırında pişirin.

Çirişli Çiğ Börek:

Çirişli çiğ böreğini, çiğ börek tarifimdeki gibi hazırladım ve kızarttım. Böreğin içine içine kıymalı iç yerine çirişli çeçil peynirli harçtan koydum.



Yorumlar

Adsız dedi ki…
Hımmmm. Annenin yaptığı çiğ börekleri özledi...

Yeşim
Adsız dedi ki…
Pazar da görüpte nasıl yapılacağını bilmediğim için alamadığım sebzedir.
Tarifleriniz için teşekkürler