Limonlu Tavuk ve Taze Fasulye Sote
Limonlu Tavuk
Tereyağı ve az sıvı yağı
tavaya alıp, tereyağını eritin. Kemiksiz ve derisiz tavuk göğüs etlerini,
boydan ikiye kesilmiş sarımsakları tavaya koyun. Tavuk etlerinin üzerlerine
tuz, karabiber, kekik serpin. Tavukların altlarını kızarttıktan sonra ters
çevirip üzerlerine tuz, karabiber, kekik serpin. Tavuk etleri kızarıca
Üzerlerine limon suyu gezdirip, tavuklar limonu çekene dek ve ara ara etleri
çevirerek pişirin.
Taze Fasulye Sote
Piyazlık doğranmış soğanı
sıvı yağda hafif soteleyin. Kibrit şeklinde doğranmış taze fasulyelerle,
tereyağını ilave edip fasulyeler yumuşayana veya hafif dirili kalana kadar
soteleyin. İnce dilimlenmiş sarımsakları, tuzu, karabiberi ekleyip 1-2 dakika
daha çevirin ve ocaktan alın. Fasulye soteyi üzerine yoğurt dökerek veya
yoğurtla karıştırarak servis yapın.
Yorumlar