Kıymalı Kuru Biber Dolması


400gr. Kıyma
1 Büyük soğan (400gr.)
5 Diş sarımsak
2 Su bardağı pirinç
2 Yemek kaşığı salça
Nane, tuz, karabiber
Kırmızı toz biber, pul biber
Sıvı yağ, maydanoz
Kuru dolmalık biber

Yapılışı: Kuru dolmalık biberlerin üzerlerine sıcak su dökün ve biberler yumuşayana kadar bekletin. Biberler yumuşayınca süzüp, hafifçe sularını sıkın. Soğanı, sarımsakları, maydanozu ince ince doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırın ve biberlerin içlerine doldurun. Dolmaların ağızlarını domates dilimleriyle kapatıp, tencereye dizin. Üzerine porselen bir tabak koyun. Tencereye yeterince su koyun ve tencerenin kapağını kapatın. Dolmaları kısık ateşte pişirin.

Yorumlar