Marmelatlı pasta 2


Marmelatlı Pasta 2

5 Yumurta
9 Yemek kaşığı şeker
9 Yemek kaşığı un
1 Kabartma tozu
1 Tutam tuz
Kuşburnu marmeladı

Yapılışı: Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Şekeri ve yumurtaların sarılarını mikserle çırpın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarına 1 tutam tuz ilave edin. Yumurta aklarını mikserle katı kar kıvamına gelene dek çırpın. Çırpılmış yumurta akını unlu karışıma ekleyin. Yumurta akını söndürmeden dikkatlice karıştırarak, yumurta sarılı karışıma yedirin. Tepsiye (ben tart kalıbı kullandım) yağlı kâğıt serin ve pandispanya hamurunu dökün. Pandispanya hamurunu fırında pişirip soğutun. Pandispanyayı ikiye kesin, arasına marmeladı sürün. İsterseniz pastanın üzerine pudra şekeri eleyin.   

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
çok değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
durutarifler dedi ki…
2014 sağlık ve mutluluk getirmesini ve tüm dileklerinin gerçekleşmesini dilerim
Sevgiler