Jöleli İrmik Tatlısı



Jöleli İrmik Tatlısı

1 Litre süt
9 Yemek kaşığı irmik
9 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı dolusu hindistan cevizi rendesi
1 Vanilya
1 Yemek kaşığı margarin
1 Paket limon ve kivi aromalı jöle

Yapılışı: İrmiği, şekeri, hindistan cevizi rendesini, vanilyayı tencereye alıp karıştırın. Sütü, margarini ilave edip karıştırın ve üzeri göz göz olana kadar pişirin. Islatılmış küçük bir tepsiye sütlü irmik tatlısını dökün. İrmik tatlısını iyice soğutun. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, irmik tatlısının üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra (jöle donana kadar)ikram edin.

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
renginede bayıldım canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Ahu Türkyaşar dedi ki…
Sen önce gözü doyuruyorsun canım benim :) Çok öperim. Sevgiler.
Adsız dedi ki…
Hemen jöle alıp bu tatlıyı denemeliyim.