Kıymalı Ispanaklı Lazanya




Kıymalı Ispanaklı Lazanya

10 Lazanya yaprağı (Barilla)
200gr. Kıyma
300gr. Ispanak
1 Orta boy soğan
1 Yemek kaşığı salça
Sıvı yağ, karabiber
Kaşar peyniri, tuz
Beşamel Sos İçin:
1 Su bardağı+çeyrek su bardağı süt
1 Yemek kaşığı margarin, sıvı yağ
1 Yemek kaşığı un, tuz
Yapılışı: Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağla birlikte kavurun. Ispanağı doğrayıp, yıkayın, fazla sularını sıkın ve kıymaya ilave edin. Ispanağı sulandırmadan soteleyin. Salçayı ekleyip kavurun. 2 Su bardağı suyu, tuzu, karabiberi koyup 1-2 taşım kaynatın. Küçük bir fırın kabına ıspanaklı içten 1-2 kepçe koyup yayın. Üzerine 2 adet lazanya yaprağı koyup, üzerine tekrar ıspanaklı içten koyun (ıspanaklı iç sulu ve sıcak olmalıdır). Lazanyalar ve kıymalı ıspanaklı iç bitene dek bu şekilde devam edin (kıymalı içi lazanyaların kenarlarına da gelecek şekilde bolca koyun). En üstüne de kıymalı içten koyup yayın ve bir kenarda bekletin. Kaşar peynirini rendeledikten sonra kaşar peynirini de bir kenarda bekletin. Beşamel sosu hazırlamak için, margarin ve sıvı yağı küçük bir tencereye alın ve margarini eritin. Unu yağa ilave ettikten sonra hafifçe kavurun. Tuzu, sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene dek pişirin( biraz suluca bir sos hazırladım). Hazırlanan beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün. Üstüne kaşar peynirini serpin. Kıymalı ıspanaklı lazanyayı, fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Lazanyayı hiç kıymalı ve ıspanaklı denememiştim. Güzel fikir. Yeniliklere çok açıksınız.
Özgür Tatlar dedi ki…
Çok severim lazanyayı .ellerine sağlık.