Tavuk Kıymalı Börek


Margarin ve sıvı yağını tencereye alıp margarini eritin. Küçük küp kesilmiş soğanları margarine ekleyip kavurun. Tavuk kıymasını da ekleyip kavurun. Salçayı, ince kesilmiş maydanozu, tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi, pul biberi koyup 2-3 dakika daha kavurun. Tavuk kıymalı harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yufkaları dörde kesin. Yufkaların geniş kenarlarına kıymalı harçtan koyup sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını suya veya yumurta akına batırıp kapatın. Börekleri derin dondurucuda 1-2 gün bekletin. Tavuk kıymalı börekleri fırında pişirin veya yağda kızartın. Ben böreklerin yarısını fırında pişirdim yarısını yağda kızarttım. Her iki türlüsü de lezzetliydi.

Yorumlar