Salepli Krep


Krep hamuru için:

1 Su bardağı süt

1 Su bardağı un

3 Yemek kaşığı şeker

1 Yumurta

1 Kabartma tozu

Sıvı yağ

Üzeri için:

100gr. Salep (Kenton)

2 Su bardağı süt

Hindistan cevizi rendesi

Yapılışı: Krep hamuru için sıvı yağ hariç tüm malzemeleri çırpın. Krepi sıvı yağla birlikte şuradaki tarifteki gibi pişirin. 100gr. Salebi (1 su bardağından 2 parmak eksik) sütle birlikte pişirin. Salep soğuyunca Kreplerin aralarına salepten sürün. Kalan salebi üzerine dökün. Hindistan cevizi rendesi serpip, buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

Yorumlar

durutarifler dedi ki…
Krebe her şey yakışıyor. Bu çok farklı bir şey olmuş.
Ellerine sağlık.
Sevgiler
Aycan dedi ki…
Tadını merak ettim şimdi...
NzlGl dedi ki…
Eline sağlık canım gerçekten hiç duymamıştım. Krep bizim evde sürekli yapıldığı için deneyeceğim,
sevgilerimle
zeymurancafe dedi ki…
saleplısını hıc yemedım ellerıne sağlık canım
ıhlamurcum dedi ki…
Çok hoş .Saleplisini hiç duymamıştım, mutlaka deneyeceğim ve tekrar yorumlayacağım. Ellerinize sağlık