İmam Bayıldı


Piyazlık kesilmiş soğanları sıvı yağ ile birlikte kavurun. Domatesleri soyup küçük küçük kesin ve soğanlara ekleyip, domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Salça, tuz, karabiber, maydanoz, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın. 1-2 Su bardağı su koyup, 1-2 taşım kaynattıktan sonra süzün. Patlıcanları alacalı soyup ikiye kesin ve karnıyarıktaki gibi ortalarını kesip, tuzlu suda bir süre beklettikten sonra yıkayın. Patlıcanları kızartıp fazla yağlarını kâğıt havluda alın ve tepsiye dizin. İçlerine soğanlı içi doldurun. Süzülmüş salçalı suyu tepsiye dökün. Üzerlerine kızarmış yeşil biberleri ve domates dilimlerini dizip fırında pişirin.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
İmam Bayıldı nefis görünüyor....