Muzlu Pasta-Kiraz Şekerlemeli Kurabiye-Yaban Mersinli ve Elmalı Kek-Sodalı Poğaça-Patatesli Poğaça-Ispanaklı Börek
Muzlu Pasta
Pandispanyası için:
4 Yumurta
5 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı dolusu un
1 Limon kabuğu rendesi
Kreması için:
2,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı dolusu un
5 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yumurta, 1vanilya
Üzerine:
1 Paket krem şanti
1 Su bardağı süt
Kiraz şekerlemesi, toz yeşil fıstık
Ayrıca:
2 Muz
Yapılışı: Pastanın pandispanyasını hazırlamak için yumurtaların sarılarını zedelemeden aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına şekeri ilave edip iyice çırpın. Unu, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta katı kar haline gelene kadar çırpın. Katı kar halindeki yumurta akından 1-2 kaşık yumurta sarılı karışıma koyup karıştırın. Kalan yumurta akını ilave edip yumurta akını söndürmeden alttan üstte doğru ve yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kâğıdı dikdörtgen bir borcama serip, sıvı yağla hafifçe yağlayın. Tepsiye pandispanyanın hamurunu döküp, çok açık renkte pişirin. Pişen pandispanyanın altındaki kâğıdı çıkarıp soğumaya bırakın. Krema malzemelerini tencereye alıp karıştırın ve pişirip soğutun. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın bir parçasının üzerine kremayı sürüp, dilimlenmiş muzları dizin (muzların birazını üzeri için ayırın). Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. 1 Su bardağı sütle çırpılıp buzdolabında bekletilmiş krem şantiyle pastanın üzerini kaplayın. Pastanın üstünü toz yeşil fıstık, kiraz şekerlemesi, krem şanti ve muz dilimleriyle süsleyin. Muzlu pastayı 1 gece veya birkaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.
Not: Muzlu pastanın tadı pastanelerde satılan muzlu rulo pastanın tadındadır.
Kiraz Şekerlemeli Kurabiye
1 Yumurta akı
1 Kahve fincanı şeker
1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 Kahve fincanı yoğurt
Yeterince un
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Harcına:
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı küçük kesilmiş Kiraz şekerlemesi
Yapılışı: Yumurta akını, şekeri, zeytinyağını yoğurdu karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. İç malzemesini başka bir kapta karıştırın. Hamuru merdaneyle açıp üzerine harcı serpin ve rulo şeklinde sarın. Kurabiyeyi dilimleyip fırında pişirin.
Yaban Mersinli ve Elmalı Kek
2 Yumurta
2,5 Çay bardağı şeker
1 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
1 Çay bardağı sıvı yağ
4 Küçük elma (hafif ekşimsi)
1 Çay bardağı yaban mersini
2 Çay bardağı ceviz (elle kırılmış)
Aldığı kadar un
1 Kabartma tozu, 1 vanilya
Üzeri için:
Tarçın ve file fındık
Yapılışı: Şekeri, yoğurdu, yumurtaları, sütü, sıvı yağını birlikte çırpın. Elmaları soyun, içlerini temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde kesip yumurtalı karışıma ekleyin. Cevizi, yaban mersinini ilave edip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün. Kekin üzerine tarçın ve file fındık serpip fırında pişirin.
Kuruyemişli kek tarifi burada.
Sodalı Poğaça
1 Kahve fincanı soda
1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 Yumurta
1 Kahve fincanı yoğurt
1 Kabartma tozu, tuz
Aldığı kadar un
Peynirli maydanozlu iç
Yapılışı: Sodayı, yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını çırpın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp içlerine peynirli harçtan koyun ve poğaça şekilleri verin. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin.
Zeytinyağlı poğaça tarifi burada.
Patatesli Poğaça
125gr. Yumuşatılmış margarin
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta ve 1 yumurta akı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Kabartma tozu
Yeteri kadar un
İçi için:
Patates, soğan
Salça, sıvı yağ
Soya sosu, maydanoz
Pul biber, kırmızı toz biber
Yapılışı: Sütü, yumurtayı, yumurta akını, margarini karıştırın. Unu kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Patatesleri soyup yıkayın ve irice küp kesin. Sonra da haşlayıp ezin. Patatese küçük küp kesilmiş soğanı (çiğden), soya sosunu, salçayı, sıvı yağını, maydanozu, baharatları ilave edip karıştırın. Poğaça hamurundan parçalar koparıp elinizle biraz açın. İçlerine patatesli harçtan koyup istediğiniz şekilleri verin. 1 Yumurta sarısıyla az sıvı yağını çırpıp, patatesli poğaçaların üzerlerine sürün. Susam serpip fırında pişirin.
Ispanaklı, peynirli, kıymalı poğaça tarifi burada.Ispanaklı Börek
5 Yufka
Sosu için:
125gr. Tereyağı veya margarin
5 Yumurta
1 Su bardağı süt
Harcı için:
1kg. Ispanak
3 Orta boy soğan
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı: Ispanağı irice kesin, yıkayın, haşlayın ve fazla suyunu sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağında kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın. Sosu için eritilmiş tereyağını, sütü, yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Yufkaları tepsiye aralarına tereyağlı sosundan sürerek, ıspanaklı harcında serperek ve yufkaları büzüştürerek döşeyin. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Ispanaklı böreğin üzerine çörekotu serpin ve fırında pişirin.
Yorumlar
ellerine sağlık canım.Sevgiler...
yine biribirinden güzel tarifler yayınlamışsın Eline sağlık
ama ben tercihimi Ispanaklı börekten yana kullanıyorum:))
sevgiler
tadanlara afiyet bal şeker olsun..
sevgiler..
mutlu günler..
sevgiler..
Senide bir cok üzerinde ismin olan tariflerin resimlerini sayfasinda yayinliyor .Aslinda iki kisi vardi birinin üzerine epey bir gittik sayfasindan resimlerimizi kaldirdi .istersen tariflerinin üzerini tilayinca resimleri görünüyor bazi arkadaslar resmi yok diye belkide vaz gectir .
http://www.resimliyemektarifler.com/ adresinde Sana ait bir cok resim ve tarifide göreceksin iftar sofralarimizdan dogum günlerine kadar .Ben bana ait olan tüm resimlarime yorum yazdim sizlerde bu rtesimlerin sizlere ait oldugunu izin alinmadigini yazarsaniz sevinirim .Kusuruma bakma ben gercekten cok morelimi bozdu hirsizligim hele emek hirsizlarina hep beraber hayir diyelim öptüm canim tatlilar gülcandan