Muzlu Pasta-Kiraz Şekerlemeli Kurabiye-Yaban Mersinli ve Elmalı Kek-Sodalı Poğaça-Patatesli Poğaça-Ispanaklı Börek


Muzlu Pasta


Kiraz Şekerlemeli Kurabiye




Yaban Mersinli ve Elmalı Kek


Sodalı Poğaça


Patatesli Poğaça



Ispanaklı Börek

Muzlu Pasta

Pandispanyası için:

4 Yumurta

5 Yemek kaşığı şeker

3 Yemek kaşığı dolusu un

1 Limon kabuğu rendesi

Kreması için:

2,5 Su bardağı süt

3 Yemek kaşığı dolusu un

5 Yemek kaşığı şeker

1 Yemek kaşığı margarin

1 Yumurta, 1vanilya

Üzerine:

1 Paket krem şanti

1 Su bardağı süt

Kiraz şekerlemesi, toz yeşil fıstık

Ayrıca:

2 Muz

Yapılışı: Pastanın pandispanyasını hazırlamak için yumurtaların sarılarını zedelemeden aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarılarına şekeri ilave edip iyice çırpın. Unu, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta katı kar haline gelene kadar çırpın. Katı kar halindeki yumurta akından 1-2 kaşık yumurta sarılı karışıma koyup karıştırın. Kalan yumurta akını ilave edip yumurta akını söndürmeden alttan üstte doğru ve yavaş yavaş karıştırın. Yağlı kâğıdı dikdörtgen bir borcama serip, sıvı yağla hafifçe yağlayın. Tepsiye pandispanyanın hamurunu döküp, çok açık renkte pişirin. Pişen pandispanyanın altındaki kâğıdı çıkarıp soğumaya bırakın. Krema malzemelerini tencereye alıp karıştırın ve pişirip soğutun. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Pandispanyanın bir parçasının üzerine kremayı sürüp, dilimlenmiş muzları dizin (muzların birazını üzeri için ayırın). Diğer pandispanyayı üzerine kapatın. 1 Su bardağı sütle çırpılıp buzdolabında bekletilmiş krem şantiyle pastanın üzerini kaplayın. Pastanın üstünü toz yeşil fıstık, kiraz şekerlemesi, krem şanti ve muz dilimleriyle süsleyin. Muzlu pastayı 1 gece veya birkaç saat buzdolabında bekletip servis yapın.

Not: Muzlu pastanın tadı pastanelerde satılan muzlu rulo pastanın tadındadır.

Fındıklı pasta tarifi burada.


Kiraz Şekerlemeli Kurabiye

1 Yumurta akı

1 Kahve fincanı şeker

1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 Kahve fincanı yoğurt

Yeterince un

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Harcına:

Yarım su bardağı kuru üzüm

Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yarım su bardağı küçük kesilmiş Kiraz şekerlemesi

Yapılışı: Yumurta akını, şekeri, zeytinyağını yoğurdu karıştırın. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğurun. İç malzemesini başka bir kapta karıştırın. Hamuru merdaneyle açıp üzerine harcı serpin ve rulo şeklinde sarın. Kurabiyeyi dilimleyip fırında pişirin.

Sütlü kurabiye tarifi burada.


Yaban Mersinli ve Elmalı Kek

2 Yumurta

2,5 Çay bardağı şeker

1 Su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

4 Küçük elma (hafif ekşimsi)

1 Çay bardağı yaban mersini

2 Çay bardağı ceviz (elle kırılmış)

Aldığı kadar un

1 Kabartma tozu, 1 vanilya

Üzeri için:

Tarçın ve file fındık

Yapılışı: Şekeri, yoğurdu, yumurtaları, sütü, sıvı yağını birlikte çırpın. Elmaları soyun, içlerini temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde kesip yumurtalı karışıma ekleyin. Cevizi, yaban mersinini ilave edip karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökün. Kekin üzerine tarçın ve file fındık serpip fırında pişirin.

Kuruyemişli kek tarifi burada.


Sodalı Poğaça

1 Kahve fincanı soda

1 Kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 Yumurta

1 Kahve fincanı yoğurt

1 Kabartma tozu, tuz

Aldığı kadar un

Peynirli maydanozlu iç

Yapılışı: Sodayı, yumurtayı, yoğurdu, zeytinyağını çırpın. Unu, tuzu, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp içlerine peynirli harçtan koyun ve poğaça şekilleri verin. Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin.

Zeytinyağlı poğaça tarifi burada.


Patatesli Poğaça

125gr. Yumuşatılmış margarin

Yarım su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 Yumurta ve 1 yumurta akı

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Kabartma tozu

Yeteri kadar un

İçi için:

Patates, soğan

Salça, sıvı yağ

Soya sosu, maydanoz

Pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı: Sütü, yumurtayı, yumurta akını, margarini karıştırın. Unu kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin. Patatesleri soyup yıkayın ve irice küp kesin. Sonra da haşlayıp ezin. Patatese küçük küp kesilmiş soğanı (çiğden), soya sosunu, salçayı, sıvı yağını, maydanozu, baharatları ilave edip karıştırın. Poğaça hamurundan parçalar koparıp elinizle biraz açın. İçlerine patatesli harçtan koyup istediğiniz şekilleri verin. 1 Yumurta sarısıyla az sıvı yağını çırpıp, patatesli poğaçaların üzerlerine sürün. Susam serpip fırında pişirin.

Ispanaklı, peynirli, kıymalı poğaça tarifi burada.


Ispanaklı Börek

5 Yufka

Sosu için:

125gr. Tereyağı veya margarin

5 Yumurta

1 Su bardağı süt

Harcı için:

1kg. Ispanak

3 Orta boy soğan

Tuz, karabiber

Sıvı yağ

Yapılışı: Ispanağı irice kesin, yıkayın, haşlayın ve fazla suyunu sıkın. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağında kavurun. Haşlanmış ıspanağı, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın. Sosu için eritilmiş tereyağını, sütü, yumurtaları bir kaba alıp çırpın. Yufkaları tepsiye aralarına tereyağlı sosundan sürerek, ıspanaklı harcında serperek ve yufkaları büzüştürerek döşeyin. Kalan sosu böreğin üzerine dökün. Ispanaklı böreğin üzerine çörekotu serpin ve fırında pişirin.

El açması kolay börek tarifi burada.

Yorumlar

hanife dedi ki…
hepsi birbirnden iştah açıcı eline sağlık
Fatoş Öztürk dedi ki…
Hepsi birbirinden güzel lezzetler
ellerine sağlık canım.Sevgiler...
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
görsellik olarak muhteşem başım döndü döktürmüşsün yine ellerine sağlık selamlar
NzlGl dedi ki…
Arminacığım

yine biribirinden güzel tarifler yayınlamışsın Eline sağlık
ama ben tercihimi Ispanaklı börekten yana kullanıyorum:))
sevgiler
kalpkurabiye dedi ki…
hepsi birbirinden güzel ve albenili ellerine sağlık arkadaşım..
tadanlara afiyet bal şeker olsun..
sevgiler..
mutlu günler..
anneanneninemekleri dedi ki…
Bu kadar güzelliği peşpeşe sıralamışsınız,ellerinize emeğinize sağlık.Ben muzlu pastadan alıyım:)
yemekbiraşk dedi ki…
hepsi birbirinden nefis olmuş ellerinize sağlık
sevgiler..
durutarifler dedi ki…
Hepsi çok güzel görünüyrolar. Kiraz şekerlemeli kurabiyeyi ilk defa gördüm. Tam denemelik. Çok şık olmuş. Ellerine sağlık.
Adsız dedi ki…
Canim gecmis bayramini kutlarim.Benim bir süüredir morelimi bozan ve cogu blog arkadaslarimla da paylaytim bir sahiz tarafindan resim ve tariflerimiz yayinlaniyor .
Senide bir cok üzerinde ismin olan tariflerin resimlerini sayfasinda yayinliyor .Aslinda iki kisi vardi birinin üzerine epey bir gittik sayfasindan resimlerimizi kaldirdi .istersen tariflerinin üzerini tilayinca resimleri görünüyor bazi arkadaslar resmi yok diye belkide vaz gectir .
http://www.resimliyemektarifler.com/ adresinde Sana ait bir cok resim ve tarifide göreceksin iftar sofralarimizdan dogum günlerine kadar .Ben bana ait olan tüm resimlarime yorum yazdim sizlerde bu rtesimlerin sizlere ait oldugunu izin alinmadigini yazarsaniz sevinirim .Kusuruma bakma ben gercekten cok morelimi bozdu hirsizligim hele emek hirsizlarina hep beraber hayir diyelim öptüm canim tatlilar gülcandan
aslı dedi ki…
Hepsi birbirinden lezzetli, nefis tarifler olmuş. Yaban mersinli ve elmalı kekinizi çok beğendim, ellerinize sağlık, sevgiler.
canım,ellerine sağlık. hepsi birbirinden güzel ve leziz, tebrikler ve sevgiler...