Tavuklu Bostan Kebabı-Nohutlu Tavuklu Pilav-Mim
Tavuklu Bostan Kebabı
2 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
1 Tavuk göğsü
3 küçük kırmızı biber (közlenmiş)
3 Yeşil biber
4 Küçük soğan
1 Yemek kaşğı dolusu salça
1 Su bardağı su
Bostan patlıcanı
Yoğurt, sarımsak rendesi
Tuz, pul biber, karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve küçük küçük kesin. Patlıcanı ezdikten sonra içine yoğurdu, sarımsağı, tuzu karıştırın. Yemeklik kesilmiş soğan ve biberlere sıvı yağ ekleyip kavurun. Küp kesilmiş tavuğu ilave edip soteleyin. Mantarı, yemeklik kesilmiş kırmızı biberi, salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi koyup biraz çevirin. 1 Su bardağı suyu da ekleyin ve sos kıvamını alana dek pişirin. Sıvı yağında pul biberi yakıp, patlıcanın üzerine gezdirin. Patlıcanın ortasını açıp, ortasına tavuklu harcı koyun ve servis yapın.
Nohutlu Tavuklu Pilav
1 Tavuk göğsü ve 2 kanadı
2 Su bardağı pirinç
1,5 Su bardağı haşlanmış nohut
3 Su bardağı tavuk suyu
Birkaç damla limon suyu
Sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Tavuk göğsünü ve kanatlarını yıkayıp haşlayın. Tavuk etlerini küçük parçalara ayırın. Ilık suda 20 dak. bekletilip yıkanmış pirinci biraz sıvı yağında kavurun. 3 Su bardağı sıcak tavuk suyu, limon suyu ve tuzu ilave edip pilavı pişirin. Tavuk etini, nohutu, karabiberi pilava karıştırn. Nohutlu tavuklu pilavı demledikten sonra servis yapın.
Mim
Sevgili Işılay ve sevgili Meliha beni mimlemiş, teşekkür ediyorum...
En sevdiğim film:
Diğerleri (The Others)
Kullandığım parfüm:
Viva Cappio
Yapmayı en çok sevdiğim yemek:
Pratik yemekler yapmayı seviyorum.
En son okuduğum kitap:
Dale Carnegie-Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak
Hangi şehirde yaşıyorsun?
İstanbul
Mesleğin?
-
Blog yazmaya başlama kararını nasıl aldın?
Elişi bloglarını geziyordum. Elişi bloglarını gezerken yemek bloglarını buldum. Hanımlar evlerinde yaptıkları yemeklerin, böreklerin, çöreklerin tariflerini bloglarında herkesle paylaşıyorlardı. Bu benim çok hoşuma gitti. Elimde kendi buluşum olan ve dergilerden kitaplardan denediğim tarifler vardı. Ben de denediğim tarifleri herkesle paylaşmak için, nisan 2008’de yazmaya başladım.
Blogunu hangi sıklıkla ziyaret edersin?
Belli olmuyor bazen günde bir kaç kez, bazen hiç bakmıyorum.
Bilgisayar açıldığında bloguna bakmak kaçıncı sıradaki iştir?
İkinci sırada önce elişi bloglarını geziyorum.
Başka bir blog sayfasında görüp aldığın veya gittiğin bir yer oldu mu?
Nüans'tan kalıp aldım.
Blogunda hangi konulardan bahsetmek seni mutlu eder?
Kendi buluşum olan tarifleri paylaşmak beni mutlu ediyor.
Bloglarda gördüğün diğer arkadaşlarını eklemekte seni cezbeden ne olur?
Beni arkadaş listesine ekleyen herkesi (listelerinde görürsem) ben de ekliyorum.
Blog aracılığı ile para kazanma fikrine nasıl bakıyorsun?
Güzel olurdu.
Bu soruları kimler cevaplasın?
İsteyen herkes cevaplayabilir.
2 Su bardağı haşlanmış dilimlenmiş mantar
1 Tavuk göğsü
3 küçük kırmızı biber (közlenmiş)
3 Yeşil biber
4 Küçük soğan
1 Yemek kaşğı dolusu salça
1 Su bardağı su
Bostan patlıcanı
Yoğurt, sarımsak rendesi
Tuz, pul biber, karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve küçük küçük kesin. Patlıcanı ezdikten sonra içine yoğurdu, sarımsağı, tuzu karıştırın. Yemeklik kesilmiş soğan ve biberlere sıvı yağ ekleyip kavurun. Küp kesilmiş tavuğu ilave edip soteleyin. Mantarı, yemeklik kesilmiş kırmızı biberi, salçayı, tuzu, karabiberi, pul biberi koyup biraz çevirin. 1 Su bardağı suyu da ekleyin ve sos kıvamını alana dek pişirin. Sıvı yağında pul biberi yakıp, patlıcanın üzerine gezdirin. Patlıcanın ortasını açıp, ortasına tavuklu harcı koyun ve servis yapın.
Nohutlu Tavuklu Pilav
1 Tavuk göğsü ve 2 kanadı
2 Su bardağı pirinç
1,5 Su bardağı haşlanmış nohut
3 Su bardağı tavuk suyu
Birkaç damla limon suyu
Sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Tavuk göğsünü ve kanatlarını yıkayıp haşlayın. Tavuk etlerini küçük parçalara ayırın. Ilık suda 20 dak. bekletilip yıkanmış pirinci biraz sıvı yağında kavurun. 3 Su bardağı sıcak tavuk suyu, limon suyu ve tuzu ilave edip pilavı pişirin. Tavuk etini, nohutu, karabiberi pilava karıştırn. Nohutlu tavuklu pilavı demledikten sonra servis yapın.
Mim
Sevgili Işılay ve sevgili Meliha beni mimlemiş, teşekkür ediyorum...
En sevdiğim film:
Diğerleri (The Others)
Kullandığım parfüm:
Viva Cappio
Yapmayı en çok sevdiğim yemek:
Pratik yemekler yapmayı seviyorum.
En son okuduğum kitap:
Dale Carnegie-Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak
Hangi şehirde yaşıyorsun?
İstanbul
Mesleğin?
-
Blog yazmaya başlama kararını nasıl aldın?
Elişi bloglarını geziyordum. Elişi bloglarını gezerken yemek bloglarını buldum. Hanımlar evlerinde yaptıkları yemeklerin, böreklerin, çöreklerin tariflerini bloglarında herkesle paylaşıyorlardı. Bu benim çok hoşuma gitti. Elimde kendi buluşum olan ve dergilerden kitaplardan denediğim tarifler vardı. Ben de denediğim tarifleri herkesle paylaşmak için, nisan 2008’de yazmaya başladım.
Blogunu hangi sıklıkla ziyaret edersin?
Belli olmuyor bazen günde bir kaç kez, bazen hiç bakmıyorum.
Bilgisayar açıldığında bloguna bakmak kaçıncı sıradaki iştir?
İkinci sırada önce elişi bloglarını geziyorum.
Başka bir blog sayfasında görüp aldığın veya gittiğin bir yer oldu mu?
Nüans'tan kalıp aldım.
Blogunda hangi konulardan bahsetmek seni mutlu eder?
Kendi buluşum olan tarifleri paylaşmak beni mutlu ediyor.
Bloglarda gördüğün diğer arkadaşlarını eklemekte seni cezbeden ne olur?
Beni arkadaş listesine ekleyen herkesi (listelerinde görürsem) ben de ekliyorum.
Blog aracılığı ile para kazanma fikrine nasıl bakıyorsun?
Güzel olurdu.
Bu soruları kimler cevaplasın?
İsteyen herkes cevaplayabilir.
Yorumlar
ellerine sağlık bende seni mimlemiştim.şimdi okudum bu mimi cevaplamışsın.banada cevap vermiş kabul edebilirmiyim seni?
öpüyorum.
Ellerine sağlık mim cvpların çok güzel mutlu haftalar..
Sevgiler...
Sevgilerimle
ellerine sağlık