Parfeden Pasta-Tepsi Keki

Parfeden Pasta



Pratik parfe artınca ziyan olmasın diye parfeyi pastaya çevirdim. Pratik parfenin tarifi burada. Parfeyi buzluktan indirip, sürülebilir kıvama gelene dek buzdolabında beklettim. 1 Su bardağı su, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı granül kahveyi şeker eriyene kadar karıştırdım. 1 Adet sade pastabanın alt parçasını kahveli suyun yarısıyla ıslatıp, parfenin üst kısmını (fındık ezmeli ve çikolata soslu kısmını) üzerine sürdüm. Pastabanın üst parçasını üstüne kapattım ve kalan kahveli suyla ıslattım. Parfenin alt kısmını (krem şantili tarafını) pastanın üzerine sürdüm. Pastanın üzerini fıstıklarla süsleyip, buzdolabında 1-2 saat beklettim.

Tepsi Keki



1 Su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı erimiş margarin
3 Yumurta
2 Su bardağı şeker
Aldığı kadar un
1 Tatlı kaşığı karbonat
2 Vanilya
Yapılışı: Sütü, şekeri, yoğurdu, yumurtaları, margarini çırpma kabına alıp çırpın. Unu, karbonatı, vanilyaları ilave edip karıştırın. Yağlanmış tepsiye hamuru döküp, tepsi kekini fırında pişirin.

Yorumlar

karamel mutfak dedi ki…
çifte kavrulmuş olmuş resmen hem degerlendirme hemde çocukluktan billdigimiz okul dönüşü evi kaplayan tanıdık koku emegine salık sevgiler.
TAZE NANE dedi ki…
Balıklama atlıyorum siteye.
Sevgiler.
cicibici bişeyler dedi ki…
İkiside çok güzel,ama aklım kekde kaldı:)şimdi kalkıp kek yapmam gerekecek:)tarifte güzel,vanilya kokulu kek çok da güzel gider çayla!ellerine sağlık,iyi pazarlar,sevgiler.
Hiç bir şey ziyan edilmemli felsefesinden harika bir pasta doğmuş ne güzel de olmuş.
Ellerinize sağlık
sevgiler
http://www.lezzetibol.com
Pembe Tatlar dedi ki…
Canım ellerine sağlık harika gözüküyor her ikiside mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım...
Unknown dedi ki…
Kekte,pastada nefiss görünüyor canım çayımın yanına alıyorum birer dilim
ellerine sağlık
öpüyorum.
TAZE NANE dedi ki…
Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.
Olur ya kalp durur akıl unutur ben dostlarımı ruhumla severim o ne durur ne de unutur.
daha önce hiç parfe denemedim açıkcası..pastan ilgimi çekti..inşallah deneyeceğim..ellerine sağlık..