Kırmızı Mercimek Ekmeği (Kırmızı Mercimek Keki)


Badenin Şekerinden aldığım çeşnili kırmızı mercimek ekmeğinin tuzlu kek tadında nefis bir tadı vardı. Bu yüzden biz kırmızı mercimek keki diyoruz. Tarifte pul biber yerine yarım çay kaşığı zerdeçal vardı, ben zerdeçal kullanmadım. Ayrıca 1 ince pırasa kullandım.

2 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Orta boy yumurta
1 Orta boy soğan
2 Sap pırasa veya taze soğan (yemeklik ince doğranacak)
3 Diş sarımsak
5 Yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Pul biber, karabiber, tuz
Üzeri İçin: Çörekotu
Yapılışı: Mercimeği yıkayıp haşlayın. Mercimekler püre haline gelene kadar iyice haşlayın ve suyunu iyice süzün. Aksi halde ekmek dağılır. Soğan ve sarımsakları yemeklik ince doğradıktan sonra zeytinyağıyla birlikte kavurun. Yumurtaları çırpın. Geniş bir kasede çörekotu hariç, tüm malzemeleri karıştırın. Pişirme kağıdı serilmiş küçük bir tepsiye (pişirme kağıdı kullanmazsanız ekmek tepsiye yapışır), mercimek hamurunu döküp yayın. Üzerine çörekotu serpin. Üzeri sertleşene ve kızarana kadar fırında pişirin. Mercimek ekmeğini iyice soğuttuktan sonra dilimleyip, servis yapın.

Yorumlar

*mehtap dedi ki…
değişik geldi, kırmızı mercimeği severiz, deneyebilirim.Elinize sağlık.
mutfagabuyrun dedi ki…
hiç duymamıştım ama çok güzel görünüyor canım.denemek lazım.ellerine sağlık.sevgiler.